Digidexo.com

Foods høy i natrium og kalium

Det virker som folk alltid forteller deg å holde seg borte fra natrium, men ikke alle natrium er dårlig. Kroppen faktisk trenger litt salt for å fortsette å arbeide riktig, men det er sunne versjoner og ikke så sunne versjoner.

Dairy

Meieriprodukter som melk og yoghurt er gode kilder til kalium og sunne mengder av natrium, men hold deg unna oster. Ost, spesielt behandlet variasjon, har en høy mengde av natrium uten tilsatt ernæringsmessige fordeler av kalium.

Kjøtt

Bearbeidet kjøtt som hermetisk kjøtt og lunsj kjøtt bør unngås på grunn av deres høye natrium nivåer. Men matvarer som kylling, kalkun og fisk er alle sunne alternativer for kjøtt.

Frukt

Frukt er en utmerket kilde til kalium. Prøv å spise meloner, bananer eller aprikoser å få en kalium boost i kostholdet ditt.

Grønnsaker

Å spise grønnsaker kan øke kaliuminntak men holde seg borte fra hermetikk. Hermetiske grønnsaker har mye høyere nivåer av natrium enn den friske eller frosne varianten.

Nøtter

Usaltet nøtter kan tjene som en rask matbit å øke kalium under en treningsøkt, og mutter Butters, som peanøttsmør, kan være bra. Men sjekk saltinnholdet i peanøttsmør. Noen peanut Butters inneholder mer salt enn du trenger.