Digidexo.com

Hva er årsakene til Pinworms?

Ifølge Centers for Disease Control, pinworms står for den mest vanlige parasittinfeksjon forårsaket av ormer, infiserer rundt 40 millioner mennesker i USA. Pinworms påvirker primært preschool- og barn i skolealder, selv om institusjonaliserte mennesker og deres omsorgspersoner er også i fare. Det er mange myter og misoppfatninger om hvordan pinworms er spredt, de vanligste er at mennesker kan få pinworms fra familiens kjæledyr eller et annet dyr.

Enterobius vermicularis

Det formelle navnet på parasitten som forårsaker menneskelige Barnemark infeksjoner er Enterobius vermicularis, en type rundorm. Men uformelt, pinworms har også blitt kalt threadworms og seatworms. Ifølge CDC, er mennesker ansett for å være den eneste vert for pinworms, og infeksjoner er spredt fra en infisert person til en annen.

Hvordan Pinworms Spread

Ifølge CDC, er pinworms spres gjennom fekal-oral rute. Du kan få pinworms hvis du drikker eller spiser noe som er forurenset med ormen egg, eller hvis du berører en forurenset gjenstand. Et typisk scenario der pinworms spres fra barn til andre familiemedlemmer er når Barnemark-smittet barn klør seg i anus med hendene og deretter berører noe annet, for eksempel en leke, benkeplate eller sengetøy, innskudds egg på disse flatene. Du deretter på en av disse tingene med dine egne hender og sette dem til munnen. Barnemark egg kan overleve i to til tre uker på harde og myke overflater, sier Mayo Clinic. Hvis de somle i sengetøy eller gardiner, kan du inhalerer dem mens du sover, og deretter svelges dem. Noen kan kontinuerlig reinfect seg med pinworms hvis hun klør seg anus og deretter setter fingrene til munnen.

Barnemark Symptomer

Det vanligste symptomet som peker til en Barnemark infeksjon er en ekstremt kløende bunn. Ofte kan du se de kvinnelige pinworms flytte rundt endetarmen første om morgenen før du har defecated (tegn på pinworms er vanskeligere å oppdage etter avføring, dusj eller bad). Noen ganger kan du se dem bevege seg rundt i undertøy og sengetøy. Pinworms forårsake mer ubehag enn de gjør alvorlige medisinske komplikasjoner. Imidlertid, noen ganger pinworm infeksjoner kan føre til vekttap, urinveisinfeksjoner, infeksjoner i bukhulen (hos kvinner), og noen ganger en Sientamoeba fragilis infeksjon forårsaket av en parasitt og til stede i pinworm egg.

Må Dyr Spre Pinworms?

Familiens hund eller katt kan ikke gi deg eller barnet ditt pinworms, som han ikke er en vert for denne parasitten. Kattene får andre typer ormer, men hvis du merker kjæledyret stille anal kløe eller merke tilstedeværelse av wormlike segmenter på hans anus, er det mest sannsynlig en bendelorm - som er en annen type orm helt.

Behandling Pinworms

Pinworms og deres egg kan bli drept med reseptbelagte medisiner som kan inkludere albendazole eller pyrantel; noen ganger mer enn én dose som er nødvendig for behandlingen skal være effektiv. Fordi pinworms er svært smittsom, legen din vil sannsynligvis anbefale at alle i familien får behandling samtidig. Forebygging reinfestation er ekstremt viktig, også. Vask klær, sengetøy og håndklær, og skrubbe harde overflater også. Råder barn på viktigheten av å ikke skrape sine bunner og deretter sette fingrene til munnen eller berører andre objekter. Hyppig håndvask er nødvendig. Fordi pinworm egg kan ligge under fingerneglene, holde neglene klippet kort er en annen måte å hindre reinfestation oppstår.