Digidexo.com

Kosthold for høyt sukkernivå

Forbedret, sunn mat er et must for alle diagnostisert med høyt blodsukker. For å kontrollere glukosenivået i blodet, er det nødvendig med en konsekvent diett som inneholder grønnsaker, hele korn og frukt. Å vite din baseline av prosentandelen av kalorier for karbohydrater, fett og protein er nødvendig hver dag vil bidra til å sette deg på veien til en administrere høyt blodsukker vellykket.

Velg sunne karbohydrater

Visse matvarer har en mer direkte effekt på kroppens glukose nivå; mat høy i karbohydrater heve blodsukkernivået raskt etter å ha blitt fordøyd. Personer med høyt blodsukker oppfordres til å spise sunne karbohydrater, som inkluderer grønnsaker, frukt, hele korn, lav-fett eller skummet meieriprodukter og belgfrukter. Ifølge MayoClinic.com, bør 45 til 65 prosent av kalorier i en daglig diett bestå av karbohydrater.

Øk Fiber-rik mat

Fiberrike karbohydrater er å foretrekke for personer som lider av høyt blodsukker. Fiber bidrar til å senke blodsukkernivåer fordi den ikke kan absorberes eller fordøyes av kroppen. Sammen med synkende høyt blodsukker, er fiber-rik mat er kjent for å bidra til å kutte risikoen for hjertesykdom og redusere sjansen for å utvikle kreft. Mat laget med hele hvetemel, grønnsaker, frukt, belgfrukter, nøtter og kli er alle eksempler på mat med høyt fiber.

Velge Fats Klok

Ifølge MayoClinic.com, bør mindre enn 10 prosent av daglige kaloriene kommer fra mettet fett. Høyt blodsukker øker utviklingen av tette og herdet arterier, så personer med tilstanden må være nøye med å begrense de matvarer som kan akselerere denne prosessen. Matvarer med mettet fett, trans fett og faste fett som smør og margarin bør unngås. Velg flerumettet og enumettet fett som de som finnes i nøtter, frø og oliven og raps olje. Lavere fetterstatninger bør brukes når det er mulig. Magert kjøtt og egg erstatter oppfordres til å bidra til å fylle protein krav.