Digidexo.com

Hvordan ta vare på nye proteser

Hvordan ta vare på nye proteser


Protesene er laget for å erstatte tenner du har mistet, og de er ganske vanlig, spesielt hos eldre voksne. De ulike typer tannerstatninger omfatter konvensjonelle avtakbare proteser, som er skikket til munnen etter tanntrekking; umiddelbare proteser, som er satt på plass samme dag tenner er fjernet; og dekkproteser, som passer over gjenværende tenner. Uavhengig av den type, er den grunnleggende prosessen av omsorg for dem lignende. Hvis du har konkrete spørsmål om tilpasning av proteser eller har problemer, bør du snakke med din tannlege eller kjeveortoped så snart som mulig.

Bruksanvisning

Ta ut og skyll proteser etter hvert måltid eller snack. Ved hjelp av kaldt vann fra springen eller en muntlig vanning enhet for å skylle proteser vil hjelpe klare matrester som kan sette seg fast når du spiser.

Inspiser protesene for stakk partikler av mat etter å skylle dem. Hvis det fortsatt er små partikler i gapene mellom tennene, bruke vokset tanntråd for å fjerne dem. Skyll protesene igjen etter bruk av vokset tanntråd.

Puss protesene regelmessig med en myk-stritter tannbørste og en slipende rengjøringsmiddel laget spesielt for proteser. Unngå å bruke en fastere tannbørste eller vanlig tannkrem, som kan skade og ripe dine nye proteser.

Rengjør tannkjøttet, kinn, tunge og gane regelmessig med en myk-stritter tannbørste og tannkrem. Som en generell tommelfingerregel, bør du gjøre dette i morgen, kveld og når du rengjør proteser hele dagen. Børsting regelmessig kan også bidra til å redusere irritasjon og sårhet ofte forbundet med nye proteser.

Lagre protesene i en overbygd glass eller plastboks med nok vann til å dekke hele proteser når du ikke bruker dem. Lagring av protesene i en beholder med vann vil holde dem fra fordreining, noe som kan resultere i en dårlig passform.

Snakk med kjeveortoped eller tannlege om hvilken type lim du kan bruke sammen med dine nye proteser hvis du er interessert i å bruke en selvklebende produkt fra tid til annen. Ikke alle typer proteser fungere godt med alle typer proteseadhesiver, og kjeveortoped eller tannlege kan være i stand til å anbefale en merkevare som vil fungere godt sammen med proteser eller fraråder enkelte merker eller bruk av proteseadhesivene helt.

Delta på dine oppfølgingskontroller etter å få nye proteser. Tilpasning av proteser må kanskje justeres for å forhindre irritasjon og sikre en riktig passform. Besøker tannlegen for oppfølgingskontroller vil også tillate dem å inspisere proteser for å sørge for at de ikke er skadet eller defekt.

Hint

  • The Mayo Clinic anbefaler å sette et håndkle ned ved siden av vasken eller området der du rengjør proteser. På den måten hvis du slipper dem, de vil ikke bryte fra hverandre. Hvis du lar dine proteser der for å tørke i noen minutter, kan du bruke et rent håndkle hver gang.
  • Medline Plus anbefaler å unngå tannpirkere, som kan skade strukturen av protesene. Vokset tanntråd er lettere på proteser.