Digidexo.com

Bruker for silikon skumbandasje

Bruker for silikon skumbandasje


Silikon skumbandasjer kommer i forskjellige størrelser og forskjellig sammensetning slik at pasientene kan finne den typen som fungerer best med sine sår. For eksempel har silikon skumbandasjer er spesielt utviklet for å hjelpe kirurgiske sår, mindre brannskader og til og med diabetiske fotsår. Den silikon holder bandasjen fester seg til såret, noe som reduserer smerte og ubehag for pasienten, spesielt når såret må endres. For disse grunner, og flere, har silikon skumbandasjer avanserte vitenskapen om helbredelse og sårpleie.

Diabetiske sår

Diabetikere er utsatt for fotsår, og diabetiske fotproblemer er den vanligste årsaken til foten amputasjoner i den industrialiserte verden. Fordi diabetikere lider av nerveskader, de ofte ikke kan føle sår i føttene, så nøye inspeksjon av føttene er nøkkelen til å holde dem friske. Når et sår er oppdaget, men kan silikon skumbandasjer bidra til å helbrede såret raskt før såret utvikler seg til noe mer alvorlig. Faktisk har silikon skumbandasje vist seg så effektiv for diabetessår sår som flere produsenter selger pads designet spesielt for føtter, for eksempel i form av en pasients hæl.

Kirurgi Wounds

Kirurgiske sår må dekkes etter en operasjon for å hindre smitte og for å beskytte såret mot ytterligere skade som det helbreder. Enkelte typer av sårbandasjer forårsake ytterligere skade ved å forårsake blemmer eller lesjoner i huden rundt såret. I tillegg bør bandasjer som brukes for kirurgiske sår ikke forårsake smerte, som pasienten allerede er i smerte fra kirurgi. Studier viser at silikon skumbandasjer ikke forårsaker blemmer eller lesjoner, og pasientene får smerter forbundet med dressing selv.

Trykksår

Også kjent som seng sår, trykksår plage pasienter som tilbringer lengre tid i kritisk-avdelinger eller i sengen av andre grunner. Faktisk, en sykepleier studie ved University of California i San Francisco fant at over 23 prosent av pasienter i en kritisk-avdelinger led av trykksår. Kliniske studier har vist at silikon skumbandasjer bidra til å forebygge trykksår fordi de reduserer friksjon og fuktighet på trykkpunkter.

Fuktige miljøer

Fordi silikonskum bandasjer absorberer fuktighet så godt, er de effektive for bruk i fuktige omgivelser. Noen absorberende bandasjer forårsake smerte når fjernet fra en fuktig såret, men silikon skumbandasjer kan fjernes uten å holde seg til såret og forårsaker mer smerte. Derfor silikon skumbandasjer er også effektiv på infiserte sår og brannsår som utstråler fuktighet som må tas opp.