Digidexo.com

Risiko for en Sendetary Livsstil

Risiko for en Sendetary Livsstil

Stillesittende livsstil er vanlig, som mange enkeltpersoner opplever at jobbene sine holde dem lenket til pultene for mesteparten av dagen. Tid brukt sitter på jobben, i bilen under lange pendler og hjemme å slappe av foran fjernsynet bety at de fleste mennesker ikke får nok fysisk aktivitet.

Fedme

En stillesittende livsstil øker risikoen for fedme og overvekt. Sitte i lange perioder av gangen bremser ned stoffskiftet, og dermed redusere antall forbrente kalorier. Fedme er forbundet med helseproblemer som hjertesykdom og diabetes.

Sykdom

En stillesittende livsstil øker blodtrykket og reduserer de gode fettstoffer i blodet ansvarlig for å fjerne plakk fra arteriene, og dermed fører til en økt risiko i hjertesykdom, ifølge American Heart Association. I tillegg, blir stillesittende hele dagen øker risikoen for slag og diabetes, og kan føre til visse kreftformer.

Mental Helse

En stillesittende livsstil negativt påvirker mental helse. Personer som er stillesittende er en større risiko for å lide av angst eller depresjon. Regelmessig trening frigjør endorfiner, som er hormoner som løfter humøret og gjør at du føler deg bra. Fysisk aktivitet kan også jevne ut produksjon av hormonet Serotonin, en nevrotransmitter som er ansvarlig for å sende meldinger i hjernen. Ubalanserte serotonin kan føre til depresjon og påvirker appetitten og hukommelse, ifølge nettstedet WebMD. Fysisk aktivitet reduserer også stress.

Bein og muskler

Sitte i lange perioder kan føre til hyppige ryggsmerter, fordi musklene rundt ryggraden bli svak, ifølge publikasjonen kvinners helse. Trening styrker bein og muskler og holder leddene sunne; mangel på fysisk aktivitet svekker ben og muskler over tid.

Økt fysisk aktivitet

Legg til mer fysisk aktivitet på dagen ved å ta hyppige pauser for å stå opp og strekke på musklene, anbefaler nettstedet WebMD. Ta korte turer som du snakker i telefonen, og ta trappene i stedet for heisen. Stå for korte intervaller hele arbeidsdagen, siden stående forbrenner flere kalorier enn å sitte.