Digidexo.com

Hvordan forbedre Sensory Awareness

Hvordan forbedre Sensory Awareness

Folk har fem sanser til å veilede dem gjennom hverdagen, men sanseinntrykk ikke alltid brukt til sitt fulle omfang. Noen, som soldater, kampsportutøvere og politifolk, for eksempel legge merke til ting som mange overser fordi de maksimere sine sanser til å betale nær oppmerksomhet til sine omgivelser. Forbedre sensoriske bevissthet med øvelser og praksis for å øke evnen til hjernen din til å behandle informasjonen sansene mate den.

Hvordan forbedre Sensory Awareness

Pust naturlig til enhver tid å være åpen for verden rundt deg. Øv dype pusteøvelser og bor avslappet og responsive i øyeblikket, men ikke pålegge en pustemønster på deg selv utenom trening eller praksis. I stedet lære å la kroppen din naturlig puste som det vil. Dette nærmer seg zen konseptet av tomt sinn, og bidrar til å åpne sinnet for sensorisk informasjon.

Utfør daglige aktiviteter som å få en kopp kaffe eller gå til kontoret, men bruker bare én av sansene til å betale ekstra oppmerksomhet til verden rundt deg. Sette fokus på alt som du lukter en dag og prøve å huske hver duft du opplever. Den neste dagen, gjenta den samme aktivitet, men fokusere på en annen måte, for eksempel hørsel.

Opplev en sensorisk bilde av et bestemt sted. Stopp og lukk øynene som visjon er den primære forstand at de fleste mennesker er avhengige av for å få informasjon om en plassering. I stedet konsentrere seg om hva de fire andre sansene formidler. Lytt, lukt, smak og føler miljøet rundt deg, uten å flytte. Sette sammen en sensorisk bilde av plasseringen som utelukker visjon.

Utsett deg selv for sanseopplevelser som du kanskje ikke opplever regelmessig. Oppsøke lukter, smaker og teksturer som du ikke møter ofte. Artikulere til deg selv hva du opplever som dine sanser behandle de nye stimuli. Denne praksisen vil hjelpe hjernen din være klar over nøyaktig hva det er du oppfatter.

Fokuser på en av dine sanser til utelukkelse av alle andre, og se om de andre sansene er skarpere enn normalt. For eksempel, lukk øynene dine når du prøver å fokusere på hørselen. Dette hjelper noen mennesker til å skille lyder som de kanskje ikke normalt oppfatte.