Digidexo.com

Luktenerven Skade & Repair

Luktenerven Skade & Repair


Din luktenerven er ansvarlig for din luktesans og din evne til å oppdage smaken av mat og drikke du forbruker. Skade på luktenerven kan være ødeleggende og tilstanden rammer mange mennesker over hele verden.

Hvor mange mennesker har Olfactory Problemer?

Omtrent en prosent av personer yngre enn 65 år har lukte dysfunksjon, og mer enn 50 prosent av personer eldre enn 65 gjør. Graden av dysfunksjon og skader varierer mye fra person til person.

Hva er påvirkning fra luktenerven skade?

Skade på luktenerven kan rane en person av de fleste eller alle sine sanser av lukt og smak. Dette kan påvirke lysten til å spise, samt redusere personens evne til å oppdage miljøfarer som røyk fra en brann eller bortskjemt mat.

Hva er årsaken til luktenerven skade?

De fleste tilfeller av alvorlig skade på luktenerven er forårsaket av en tidligere øvre luftveisinfeksjon, hodeskade eller nasal og para sinus sykdom. Andre saker er sekundært til allergi, polypper og svulster som vokser på eller nær nerve, eller betennelse i nervevev.

Medisinske behandlinger

Administrere allergi kan lindre symptomene på lukte dysfunksjon som er sekundært til allergi. En kort kur med steroider kan redusere symptomer på dysfunksjon forårsaket av betennelse i nervevevet.

Kirurgisk reparasjon og stamceller

Kirurgisk reparasjon kan bidra til å gjenopprette funksjonalitet til nervevev hindret av polypper eller svulster, men vanligvis ikke kan hjelpe i tilfeller som involverer en kuttet nerve. Stamcelle behandlinger har vist lovende i gjenvekst av nye lukte nervevev.