Digidexo.com

Hva øker hvis du ned i vekt?

Hva øker hvis du ned i vekt?


Vekttap er ikke alltid vanskelig, men for mange mennesker trade-off av å spise riktig og trene er verdt det. Folk som er overvektige har høyere risiko for å utvikle kroniske sykdommer som høyt blodtrykk og diabetes. Når du mister vekt, vil nummeret på skalaen slippe, men en rekke helsemessige fordeler vil øke for å holde deg leve sterkere og lengre.

Heart Health

Hjertesykdommer øker med vekttap i mange mennesker. De som er overvektige er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk og høyt kolesterol, to risikofaktorer for hjertesykdom. Å miste vekt kan redusere både til normale nivåer, som igjen reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerte-problemer.

Glukosetoleranse

Å miste vekt kan føre til økt glukosetoleranse. Glukosetoleranse har å gjøre med hvordan kroppen behandler sukker for å gjøre den om til energi. Folk som er overvektige ofte har høyere-enn-normal glukosenivåer på grunn av kroppens manglende evne til å behandle glukose effektivt. Dette er referert til som svekket glukosetoleranse, eller pre-diabetes. Uten endringer i livsstil eller behandling, kan de med IGT utvikle diabetes. Diabetes kan øke risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og blindhet, ifølge American Diabetes Association. Vekttap kan senke blodsukkernivået hos mange mennesker, og dermed øke glukosetoleranse.

Self-Esteem

Vekttap kan øke følelsen av egenverd og trivsel i mange mennesker. En 2007-utgaven av "Journal of Health Psychology" rapporterer at voksne studert under vekttap behandling viste høyere selvfølelse når de gikk ned i vekt. Purdue University studier viste lignende resultater blant afrikansk-amerikanske tenåringsjenter. Hvit, gjorde tenåringsjenter ikke viser en markert økning i trivsel, men indikerer at kultur kan spille en rolle i koblingen mellom psykisk og fysisk helse.

Forventet levealder

Fremfor alt, kan mange mennesker som slanker nyte et lengre liv. Å være overvektig øker risikoen for en rekke helsemessige forhold som i noen tilfeller kan kutte livet ditt kort med opp til 10 år, ifølge University of Oxford. Ifølge Oxford forskere, moderat fedme eller å ha en kroppsmasseindeks på 30 til 35 kan redusere forventet levealder med tre år, mens alvorlig overvektige personer med en BMI på 40 til 50 kunne dø ti år tidligere enn sine gjennomsnittlige vekt jevnaldrende.