Digidexo.com

Hva er nytt i Multippel sklerose informasjon?

Multippel sklerose er en demyeliniserende lidelse der kroppens immunforsvar angriper og ødelegger myelin hylser som beskytter nervene. Behandling av multippel sklerose har utviklet seg svært raskt siden tidlig på 1990-tallet.

Funksjoner

Som i 2009, er det seks Food and Drug Administration-godkjente legemidler spesielt for å bremse utviklingen av multippel sklerose: Betaseron, Copaxone, Avonex, Rebif, Novantrone og Tysibri. Den første tilgjengelige stoffet var Betaseron, som ble gjort tilgjengelig i 1993.

Teorier / Spekulasjoner

Alle godkjente medisinsk behandling for multippel sklerose er injiserbare bortsett Novantone, som gis intravenøst. Det er en ny studie i gang for den første multippel sklerose oral form for terapi.

Betydning

Kvinner er mer sannsynlig å bli diagnostisert med multippel sklerose, men nye studier viser at når menn utvikler sykdommen er det ofte i en verre skjema. Det er fire forskjellige underformer multippel sklerose: relapsing-remitting, den vanligste formen; primær progressiv, noe som påvirker 10 prosent av MS-pasienter; sekundær progressiv, som normalt utvikler seg fra relapsing-remitting; og progressiv relapsing, den sjeldneste formen.

Betraktninger

Før 1993, utviklet 50 prosent av dem diagnostisert med relapsing-remitting danner en mer alvorlig form, sekundær progressiv, innen 10 år med diagnosen. Stoffet på plass bidra til å forsinke progresjon.

Individualisert behandling

De fleste mennesker med multippel sklerose må finne medikamentell behandling som fungerer best for dem og hva de tåler beste. En hjernen og rygg MRI må gjøres årlig for å spore progresjon av sykdommen.