Digidexo.com

Negative konsekvenser av Burning trykkimpregnert trelast

Negative konsekvenser av Burning trykkimpregnert trelast

Trykkimpregnert trelast er også kjent som CCA-impregnert trevirke. CCA står for kromatert kobberarsenat. Den trelast er impregnert med CCA å gjøre den motstandsdyktig mot fuktighet, sopp og insekter. Trykkimpregnert trelast blir ofte brukt til å lage lekeapparater, benker, dekk, gjerder, lysthus, kantklipping brukt i hagen og hvor en tre struktur brukes som trenger beskyttelse fra forfall. Mens CCA hindrer trelast forverring, utgjør det også helserisiko for mennesker, ifølge miljøet og menneskers helse, Inc.

Beskrivelse

Trykkimpregnert trevirke er injisert med en trykk løsning som inneholder krom, kobber og arsenikk. CCA-impregnert trelast er den grønn-farget tre funnet i lumberyards og hjem sentre over hele USA. Kobber er det som gir veden sin grønnaktig skjær. Den kjemiske løsning er vannbasert og det er derfor trelast vanligvis føles fuktig. CCA trelast har vært brukt siden 1940-tallet, og siden 1970-tallet mest trelast brukes til boligområder er CCA-impregnert. Ifølge Environmental Protection Agency, CCA-impregnert trelast er ikke lenger produseres for de fleste bolig innstillinger.

Brenning av trykkimpregnert trelast

Arsen er sluppet ut i luften når du brenner av trykkimpregnert trelast. Eksponering blir vesentlig fordi den resulterende asken er svært giftig, noe som gjør produktet vanskelig å avhende. Arsen fører til kreft og mange andre alvorlige helseproblemer, ifølge American Cancer Society.

Arsen

Arsen er et naturlig element som finnes i vann, luft, jord, steiner, dyr og planter. Det er også sluppet ut i miljøet fra industri og landbruk. Arsen er som regel en del av kjemiske forbindelser som passer inn i en av to grupper: uorganiske forbindelser og organiske forbindelser. Uorganiske forbindelser som er kombinert med klor, jern, oksygen og svovel. Organiske forbindelser som virker i kombinasjon med karbon og andre atomer. Uorganiske arsenforbindelser er de mest toksiske, og er funnet i noen trykkimpregnert tre, i henhold til American Cancer Society.

Kortvarig eksponering

Kortvarig eksponering for arsen kan forårsake et bredt spekter av helseproblemer. Kortvarig eksponering og puste i høye nivåer av arsen kan forårsake irriterte lunger, sår hals, magesmerter, diaré, kramper med muskelsvakhet, utslett og blodkar skader som resulterer i blåmerker.

Langsiktig og kronisk eksponering

Langvarig eksponering for arsen kan forårsake de samme helsemessige problemene som kortvarig eksponering og resultere i uregelmessig hjerterytme, nyre-og leverskader, tretthet og økt risiko for infeksjoner på grunn av mangel på røde og hvite blodceller. Kronisk arsen eksponering fører til hudforandringer som formørket hud patcher og en fortykkelse av huden på håndflatene og fotsålene. Høye nok mengder arsen eksponering kan være dødelig, konstaterer American Cancer Society.