Digidexo.com

Hvordan til å behandle multippel sklerose Minneproblemer

Hvordan til å behandle multippel sklerose Minneproblemer


Mange MS-pasienter lider av kognitive svekkelser som forårsaker hukommelsestap. De hukommelsesproblemer stammer fra lesjoner i hjernen forårsaket av sykdommen, og vanligvis påvirke korttidshukommelsen. Legens kan melde pasienter i fysioterapi programmer ment å rehabilitere området av hjernen påvirkes. Det er aktiviteter en person med MS kan gjøre hjemme for å hjelpe.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Minneproblemer

•  Hold en journal av viktige hendelser som skjedde i løpet av dagen. Skriv noen få minutter hver kveld før du går i dvale. Når du har et spørsmål om noe som har skjedd, bruk din journal for en referanse.

Heng en stor kalender opp i en familie rom eller kjøkken område hvor hele familien kan skrive sine kommende planer. Sørg for at familien din vet kalenderen er din eneste påminnelse om hendelser.

Sett alt på sin plass. Akkurat som din mor alltid fortalt deg - det er et sted for alt. Du vil være mer sannsynlig å huske hvor dine medisiner, børste, oppvaskfiller eller andre elementer er hvis du alltid holde dem på samme sted.

Kjøp en liten kassettspiller eller digital opptaksenhet som skal brukes for lister og påminnelser. Registrere påminnelser slik at du kan lytte til dem i løpet av dagen. Dette er også mye lettere for MS-pasienter som har mistet fingerferdighet i sine hender, og har en hard tid på å skrive.

Bruk en klokke med alarm som du kan stille for flere ganger i løpet av dagen for å minne deg om viktige oppgaver som å ta piller, fôre katten eller hente barna fra skolen.

Lag en master handleliste med ting du vanligvis kjøper på den. Lag flere kopier før du går shopping, og krysse av de elementene du ikke trenger. Dette er enklere enn å skrive alle dem ned hver gang.

Hint

  • Få din familie og venner til å hjelpe deg å holde orden.
  • Test deg selv en gang i blant ved å lage en liste over viktige personer og datoer i livet ditt.
  • Ikke bli frustrert hvis du ikke husker noe eller glemmer en viktig begivenhet. Bruk din frustrasjon å finne en måte å gjøre det enklere å huske neste gang.