Digidexo.com

Om Kosthold og MS

Selv om leger og forskere har foreslått kosttilskudd endringer som en effektiv metode for behandling av multippel sklerose (MS), er det ikke noe bevis for at disse forandringer er virkelig effektive. Noen dietter, særlig de som er for høy i visse vitaminer, faktisk kan vise seg å være skadelig for MS pasient.

Dessverre er en av de mest vanlige bivirkninger av MS er vektøkning på grunn av en mangel på mobilitet. Til tross for funn om kosthold generelt, er det noen endringer i kostholdet MS-syke kan gjøre for å opprettholde optimal helse til alle tider.

Porsjonskontroll

For å opprettholde det beste nivået av helse til alle tider, er det viktig for deg å holde et tett øye på porsjonskontroll. Alt som selges i butikkene i dag, selv i fast food-restauranter, selges i utrolig store porsjoner. Hvis du er i stand til å kontrollere hva du spiser, vil du ha en enklere tid på klipping kalorier fra kosten for å opprettholde en sunn vekt, spesielt hvis du er mindre aktiv på grunn av tilstanden din.

Lese etikettene på pakkene før du gjør dine måltider. For eksempel kan du oppleve at varme opp en boks med kondensert suppe gjør nok til å tilfredsstille din appetitt. Hvis du leser kan, men vil du finne at det hele kan er utformet for å gjøre 2 1/2 fulle porsjoner. Multipliser kalori teller på kan med 2,5 og du vil raskt se hvor mange kalorier du egentlig spiser.

Kjøpe single-størrelse porsjoner av alt du spiser. Ikke "super-size" noen av dine måltider eller drikke. I butikkene, kjøpe enkelt porsjoner med ost, yoghurt og til og med lunsj kits. Du kan finne massevis av matvarer pakket i enkelt porsjoner, noe som gjør det enklere for deg å hente maten på rømmen uten å måtte stoppe og måle.

Du bør selvsagt måle porsjoner av maten du spiser. Pass på at du spiser 1/2 kopp kokte grønnsaker (eller 1 kopp rå) som en enkel servering. Størrelsen av et såpe representerer størrelsen av en 3-oz. kutt av kjøtt. Har en craving for iskrem? Et scoop på størrelse med en tennisball er en servering (ikke hele bollen).

Karbohydrater

Mens du kan bli fristet til å plukke opp en lav-karbohydrat diett for å administrere symptomer på MS, stoppe opp og tenke på nytt. Vi vet at karbohydrater øker insulin og kan i sin tur føre til vektøkning. Vi vet at å kutte karbohydrater fra kostholdet får kroppen til å bruke sine interne butikker for energi, noe som vil føre til at du mister vekt. Vi vet også at etter kroppen bruker opp de interne lagre av glykogen, vil du begynne å miste fett. Når kroppen begynner å brenne fett vil du produsere biprodukter som kalles ketoner som vil dempe appetitten og føre til at du spiser litt mindre.

Selv om disse er alle positive sider ved en lav-karbohydrat diett, er det noen spesielle hensyn hvis du har multippel sklerose. Ketoner, for eksempel, kan dempe appetitten, men de vil også gjøre deg sliten. De fleste mennesker med MS allerede kjemper tretthet, så en lav-karbohydrat diett vil bare gjøre dette symptomet verre. Tilleggs tretthet vil dermed legge til redusert mobilitet og kan føre til ytterligere vektøkning.

Pasienter med multippel sklerose ofte ta steroider for å kontrollere sine symptomer. Imidlertid redusert mobilitet og bruk av steroider kan føre til osteoporose. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å være høy i protein og lavt på kalsium, noen ganger også bidra til overmål kalsium tap.

Lav-karbohydrat dietter har også en tendens til å være lav i fiber. MS-pasienter har en tendens til å ha problemer med kronisk forstoppelse. Som sådan, må du innlemme rikelig med matvarer rike på fiber samt væsker i kostholdet ditt. Lav-karbohydrat dietter begrense frukt og grønnsaker du kan spise og slik reduserer fiber kilder du har tilgjengelig.

Som en MS-syke, må du tenke på dine langsiktige kosthold og vekt vedlikehold mål. Lav-karbohydrat dietter har en tendens til å begrense antall og type sunn mat du kan spise. Det kan være mer gunstig for din generelle helse å se del kontroll og telle kalorier enn det ville være å kutte ut en bestemt matvaregruppe helt.

Omega-3

Vi vet alle at noen fett, som mettet fett og transfett, er dårlig for kroppen vår, men at "gode" fettet, som flerumettet fett inneholder omega-3 fettsyrer, er faktisk bra for kroppen. Leger med National Multiple Sclerosis Society, som publisert på foreningens hjemmeside, har forsket på fordelene av omega-3 fettsyrer på MS-pasienter, og har funnet ut at de kan bidra til å kontrollere MS når det gjelder tilbakefall og remittering.

Studien fulgte 312 MS-pasienter. En gruppe tok 10 g fiskeolje per dag, mens den andre gruppe tok en placebo. Gruppen som tok fiskeolje daglig hadde mindre progresjon så langt som muskulær funksjonsnedsettelse ble bekymret. De som ikke tok p-piller hadde litt mer progresjon.

Omega-3 fettsyrer finnes i laks, makrell og annen fet fisk. De kan også bli funnet i linfrø olje, valnøtter og i pille eller supplement form.

Ikke legg til et omega-3 tilskudd til kosten din uten først å rådføre deg med lege. Omega-3 tilskudd kan ha en innvirkning på effektiviteten av andre legemidler du tar for å kontrollere dine MS-symptomer, antikoagulerende medisiner og noe du tar for å kontrollere diabetes. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre om en fiskeolje supplement er et trygt tillegg til MS kosthold.