Digidexo.com

Kosthold for Thyroid Pasienter

For skjoldbrusk pasienter, betaler oppmerksomhet til kosthold saker av to grunner. Først fordi skjoldbruskkjertelen styrer stoffskiftet, kosthold er viktig å opprettholde en sunn vekt til tross for skjoldbrusk unormalt. For det andre kan de mat valgene du gjør påvirker dine symptomer og hvordan medisinen virker. Selv om skjoldbrusk pasienter har ofte en vanskelig tid med vektendring, det er kosten valgene du kan gjøre som vil la deg styre din vekt og skjoldbrusk tilstand.

Hypotyreose og Vekttap

Vektøkning er et viktig symptom på hypotyreose (underactive skjoldbruskkjertelen), og selv etter at pasienter får behandling, mange rapporterer at vekttap er fortsatt vanskelig. Grunnen til dette er fordi en underactive skjoldbruskkjertelen betyr at stoffskiftet er bremset. Mary Shomon, forfatter av The Thyroid Diet, anbefaler at folk med hypotyreose følge en lav glykemisk indeks diett plan som er høy i fiber (se Ressurser for lave GI diett mat). Hun anbefaler også å spise flere små måltider gjennom dagen i stedet for tre store. Anne Wolf, MS, RD, en kostholdsekspert ved University of Virginia, sier at kalori begrensning er også viktig. Arbeid med legen din for å komme opp med et realistisk mål daglige kalori område som vil hjelpe deg å miste vekt health.

Hypertyreose og Jod

Personer med hypertyreose har det motsatte problemet som mennesker med en underactive skjoldbruskkjertelen. Hypertyreose akselererer stoffskiftet, slik at vekttap oppstår. Med alvorlig hypertyreose, kan det være vanskelig å holde vekten på et sunt nivå, og det kan være nødvendig å legge til kalorier. Ifølge Cleveland Clinic endokrinolog Mario Skugor, MD, bør hyperthyroid pasienter også ta hensyn til deres jod forbruk. Jod støtter skjoldbrusk hormon produksjon, så det å få for mye av det kan forårsake hypertyreose. Selv om du trenger å konsumere en betydelig mengde jod til å forårsake skjoldbruskkjertelen til å bli overaktiv, hvis du har hypertyreose, være forsiktig med mat som inneholder jod, som egg, sjømat og iodized bordsalt. Også unngå å ta jod kosttilskudd.

Foods å unngå

Ifølge Mayo Clinic, bør pasienter som tar medisiner for hypotyreose begrense sitt forbruk av soya som det kan forstyrre måten sine medisiner blir absorbert. Hyperthyroid og hypothyroid pasienter med skjoldbrusk lidelse er knyttet til autoimmune sykdommer har økt risiko for å utvikle cøliaki, en lidelse som gjør fordøyelsen av gluten vanskelig. Hvis du legger merke fordøyelsesbesvær eller kvalme etter å ha spist mat som inneholder hvete, bygg eller rug, ta kontakt med legen din for å få testet for cøliaki. Du må kanskje følge en glutenfri diett.