Digidexo.com

Ankel Hevelse Symptomer

Ankel-hevelse symptomer kan være et resultat av en forstuing, dårlig kosthold, medisiner, stående på føttene for timer eller fra mer alvorlige helseproblemer. Ødem er den generelle termen for hevelse i noen del av kroppen forårsaket av overflødig væske fanget i kroppens vev. For mindre forstuinger, praksis RICE, eller hvile, is, komprimere og heve ankelen for å begrense hevelse og ubehag. Ifølge National Institutes of Health (NIH), kan forbruket av noen typer p-piller, hormonbehandling, kalsiumkanalblokkere eller antidepressiva også resultere i ankelen hevelse.

Identifikasjon

Ankel-hevelse er en åpenbar hevelser rundt ankelleddet og foten. I løpet av den første dagen av opphovning, kan det være mindre misfarging, noe som noen ganger fører til fiolett eller gul blåmerker. Hvis ankelen-hevelse er fra en forstuing, ta vekten av foten umiddelbart, og is den i 20 minutter hver time til å redusere hevelse.

Typer

Det er mange mulige årsaker til ankelen hevelse. Bortsett fra en ankel forstuing, NIH sier at ankler kan hovne opp som en bivirkning av å ta p-piller som inneholder østrogen. NIH sier også tar piller for å senke blodtrykket, som kalles kalsiumkanalblokkere, kan føre til ankelen hevelse. Disse pillene har merkevare- navne medisiner Amlodipin, Diltizaem, felodipin, nifedipin og verapamil.
Ankel-svelling også kan forårsakes av inntak av steroider eller antidepressiva slik som fenelzin og tranylcypromin, i henhold til NIH.

Betraktninger

Hvis du tar prevensjon eller medisiner for å senke blodtrykket eller antidepressiva og har hovne ankler, be legen om å forskrive et annet legemiddel. Den Podiatry Institute sier at hvis du spiser en høy-salt, høy karbohydrat diett eller er overvektig, kan du ha ankelen-hevelse. Gravide kvinner har ofte hovne ankler og ben. Personer med åreknuter i tillegg har hovne ankler.

Forebygging / løsning

Hvis du er overvektig eller ta prevensjon eller andre reseptbelagte medisiner som skaper hovne ankler, endre kostholdet for å redusere det totale saltinntaket, og endre dine medisiner. Hvis du står i mange timer om dagen og har hovne ankler, slitasje støtte slangen, sokker og sko som støtter føttene riktig. Du kan også trene moderat for å øke din generelle sirkulasjon, noe som kan redusere ankelen hevelse. På slutten av dagen, løfte føttene på en stol, og is for å redusere svelling.

Advarsel

Hvis du har hovne ankler og andre symptomer som kortpustethet, brystsmerter, problemer med vannlating eller har en familiehistorie med leversykdom, ringe legen din umiddelbart, ifølge NIH. Hvis du har feber, eller anklene er røde og føles varmt å ta på, eller du er gravid, og hevelsen har økt plutselig, også se din lege umiddelbart.