Digidexo.com

Hvordan bygge styrke og utholdenhet hos kreftpasienter

Hvordan bygge styrke og utholdenhet hos kreftpasienter


Kreft forandrer nesten alt om livet ditt, inkludert din fysiske form og psykiske nivåer. Tretthet, depresjon og tap av fysiske ferdigheter på grunn av operasjoner og cellegift kan gjøre bor fysisk aktiv vanskelig. Til tross for disse utfordringene, leger anbefaler regelmessig mosjon til kreftpasienter og overlevende for å bidra til å bygge både fysisk og mental styrke. For en overlevende, økt styrke og utholdenhet kan hjelpe deg å føle deg mer kompetanse, mindre stresset og tilbake i kontroll over kroppen din.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din før du starter et treningsprogram. Han kan også være i stand til å anbefale en rådgiver eller terapeut. Mange kreftbehandling sentre tilbyr en rekke velvære klasser og grupperådgivningsprogram for pasienter, overlevende og pårørende.

Begynn treningsprogram på et nivå som er riktig for deg. Du kan ikke være i stand til å gå tilbake til normal, prediagnosis øvelse rutine med en gang.

Sakte bygge din utholdenhet nivåer uke etter uke. Hvis du ikke trener regelmessig før diagnosen din, kan du bruke din erfaring som motivasjon til å strebe etter nye, bedre kondisjon. Et godt sted å begynne er med 30 minutter med aerobic trening, som gåing og jogging, fire-fem ganger i uken.

Innlemme styrketrening inn i rutinen. Dette kan være så enkelt som å bære lette vekter med deg når du går. Du kan også være lurt å prøve yoga eller pilates klasser, som er både gode måter å bygge styrke og redusere stress.

Møt andre pasienter og overlevende. Noen kreftpasienter finne det nyttig å møte med andre pasienter som går gjennom lignende fysiske og psykiske utfordringer. Dessuten er det alltid lettere å holde seg til et treningsprogram når du har en partner.

Hold en journal over fremgangen din. Bruk en journal for å dokumentere fremgangen din, så vel som dine følelser om behandling, gjenvinning og tilpasning til livet etter kreft. Bygge utholdenhet og styrke gjelder ikke bare for kroppen din, men også til ditt sinn og sjel.

Feire dine prestasjoner. For hver milepæl du gjør, gjør noe spesielt. Hvis du er i stand til å gå en mil lenger enn du gjorde forrige måned, feire ved å gå ut til middag. Hvis du gjør det gjennom en yoga klasse uten å måtte stoppe for en pause, feire ved å ha kaffe med en god venn.

holde ut. Veien til økt fysisk og mental styrke og utholdenhet kan være lang, og du kan aldri komme tilbake til akkurat der du var før din diagnose, men hvert skritt du tar mot helse er fortsatt en betydelig prestasjon.

Tips og advarsler

  • Som med et treningsprogram, start sakte og øke aktivitetsnivået gradvis.
  • Sammen med dine nye treningsmål, spise et sunt kosthold, få nok søvn og kutte ned på ting som alkohol, sukker og koffein.
  • Vær sikker på at du har snakket med legen din om noen nye treningsprogram, spesielt hvis du er i noen form for behandling som kjemoterapi.