Digidexo.com

Hvordan er aktivert trekull laget?

Hvordan er aktivert trekull laget?

Hva er aktivt kull?

Aktivt kull er vanligvis brukes i alternativ og mainstream medisin. Aktivt kull absorberer en stor mengde giftstoffer og forurensninger i kroppen. Det er gitt som en behandling for barn og dyr som tilfeldigvis forgifte seg selv å drikke husholdningsprodukter. Aktivt kull er ikke det samme som vanlig grill kull. Aktivt kull er veldig porøs og absorberer giftstoffer raskt. Kullet er laget av karbon og malt til meget fine granuler, omtrent på størrelse med en støvstøvkorn, som fungerer som svamper. Da materialet er aktivert gjennom forskjellige prosesser.

Aktivering av Charcoal

Aktivering av kull gjør at den kan absorbere noe det kommer i kontakt med. Å spise en skje med aktivt kull er som å svelge millioner av små svamper. Hver pore innenfor kull korn soaks opp noe skadelig og eliminerer det gjennom fordøyelseskanalen. De materielle feller og holder organiske kjemikalier, nitrater og giftstoffer.

Karbo Manufacturing Process

Karbo er den første prosessen, og det innebærer kull med gasser å åpne opp porene aktivering. Kullet blir deretter plassert i en tank hvor det er behandlet med ved 600-900 ° C uten noen luft, og da er det infuseres med nitrogen og argon. Materialet blir deretter utsatt for damp og oksygen ved temperaturer som spenner 650 til 1200 grader C.

Chemical Manufacturing Process

En annen fremgangsmåte for å lage aktivert trekull er gjennom en kjemisk aktiveringsprosessen. Kjemikalier som for eksempel fosforsyre, natriumhydroksyd, sinkklorid, og kaliumhydroksyd blir brukt til å åpne opp i porene i materialet. Kullet blir deretter behandlet uten oksygen ved temperaturer som spenner 450-900 grader C. Kjemisk aktivering er en mye kortere prosess, men denne fremgangsmåten kan noen ganger etterlate spor av visse kjemikalier i små mengder.

Ulike former

Aktivt kull kan lages i pulverform eller i granulær form. Mindre partikler er å foretrekke, men pulverisert aktivert trekull er litt dyrere fordi de mindre stykker er mer effektive. Teorien er at de mindre biter reise mer effektivt gjennom fordøyelsessystemet.