Digidexo.com

Frukt for diabetiker dietter

Det er mange myter om diabetes dietter og matvarer som du bør eller ikke bør spise. Mens noen frukter inneholder mer sukker enn andre snacks, er det et stort antall personlige faktorer som vil avgjøre når du bør spise frukt, riktig servering størrelse og hvilke typer frukt å spise. Kontroll av glykemisk indeks (GI) vil bidra til å bestemme hvilke frukter er best for din diabetiker diett.

Forstå glykemisk indeks

Glykemisk indeks er et mål på hvor raskt kroppen slår karbohydrater til blodsukker. Frukt med lav GI føre til at kroppen sakte bryte ned karbohydrater og slipp glukose gradvis inn i blodet. Foods rangerer lavt på GI hvis de scorer under 55, en mellomting mellom 55 og 70, og høy hvis de rangerer over 70 på glykemisk indeks.

Hvor Frukt Rank på glykemisk indeks

Når vi leter etter frukt å legge til din diabetiker kosthold er det viktig å vite hvor de rangerer på glykemisk indeks. Her er noen eksempler på utvalget av skår for frukt på GI. Hel frukt bør være liten til middels i størrelse.

Lav
Apple = 38
Kirsebær = 22
Grapefrukt = 25
Orange = 44
Pear = 38
Plum = 39

Intermediate
Banana = 55
Cantaloupe = 65
Mango = 55
Papaya = 58
Pineapple = 66

Høy GI
Hermetisert frukt cocktail = 79

Sunn serverer størrelser

En servering størrelse av frukt bør tilsvare omtrent 15 gram karbohydrater. Frukt som er lav på glykemisk indeks kan inntas i større porsjoner enn høyere ranking frukt, men generelt, tenke på en servering størrelse med frukt som beløpet som kan passe i håndflaten din.

Noen eksempler på frukt og serverer størrelser for en diabetiker diett består av 1/2 medium banan, 1/2 kopp terninger mango, og en 1/4 kopp jordbær.

Legge frukt til kosthold

Det er enkelt å legge frukt til måltider som allerede inngår i kostholdet ditt og øke din vitaminer og mineraler inntak. Prøv å skjære en halv banan eller legge tørket frukt til frokostblanding eller havregryn, legge frukt til en salat, eller inkludere frukt som en side på middag som applesauce og svinekoteletter eller ananas og skinke. Frukt med sukkerfrie nonfat yoghurt eller frukt grillspyd kan også serveres til dessert eller som en søt snack.

Erstatte potetgull eller godteri med tørket frukt eller mellomstore frisk frukt som en rask matbit på ettermiddagen for å holde appetitten i sjakk, og blodsukkeret på et sunt nivå før middag. Noen tørket frukt har høyere karbohydrat nivåer, som tørket datoer, som rangerer på 103, så alltid sjekk GI nivåer før du endrer din diett.

Personliggjøre din diett

Det er ingen enkelt diabetiker diett som fungerer for alle; din personlige diett plan vil avhenge av dine egne preferanser og hvordan kroppen behandler karbohydrater. Noen mennesker kan spise frukt i morgen med liten negativ effekt, mens andre vil ha vanskeligheter med å kontrollere blodsukkeret sitt hele dagen. For å finne ut hvilke frukter har de største effektene på sukker nivåer, overvåke blodsukkernivået om en og en halv time til to timer etter å ha spist.