Digidexo.com

Tegn på for mye Kalium

Tegn på for mye Kalium


Hyperkalemi, eller forhøyet kalium, er en alvorlig, potensielt livstruende lidelse. Kalium er en elektrolytt som er avgjørende for de hverdagslige prosesser for å opprettholde livet slik som å holde hjertet slo og bistå nerve funksjon og kommunikasjon. Både for mye og ikke nok kalium kan føre til lignende problemer. Ofte forårsaket av kalium kosttilskudd og en diett høy i kalium, hyperkalemi krever umiddelbar medisinsk hjelp. Hvis du tror du har hyperkalemi, oppsøke lege umiddelbart for behandling og råd.

Hjertebank

Siden kalium er avgjørende for hjertefunksjon, hjerteproblemer er ofte det første tegn på at kaliumnivået er off-kilter. Hjertebank vil føre til at du har en økt bevissthet om hjertet slo fordi det slår for fort eller for sakte eller hoppe beats. Dersom de er alvorlige nok, hjertebank og nivået av kalium høy nok, kan et hjerteinfarkt resultere. Dersom du har tilbakevendende tilfeller av hjertebank når som helst, straks oppsøke lege.

Magekramper

Kalium bistår i å opprettholde jevne sammentrekninger av musklene i fordøyelsessystemet. Når det er en opphoping av kalium i blodet ditt, kan det hende at fordøyelses muskler kontrakt sporadisk, intenst eller mer enn vanlig. Dette fører til magekramper og smerter.

Diaré

Diaré er sluttresultatet av fordøyelsesproblemer forårsaket av hyperkalemi. Ifølge Dr. Richard Johnson fra Louisville, kan magekramper og diaré som følge av hyperkalemia være så potent at du kan føle deg som om du har tatt en avføringsmiddel.

Muskelkramper

Kalium regulerer kommunikasjonen mellom hjernen og musklene. Når det er for mye kalium i kroppen din, kan muskelkramper resultere fordi kommunikasjonskanaler er skjult.

Skift i Mood

Irritabilitet og angst kan være tegn på hyperkalemi. Mange mennesker som ikke føler seg vel erfaring skift i humør. Men for mye kalium forårsaker en direkte forskyvning i humør på grunn av påvirkning kalium har på hjernen og kroppens indre kommunikasjonssystemer.

Fatigue

Trøtthet resultater fra for mye kalium som kroppen desperat forsøker å re-balansere seg. Hjertet jobber hardere enn normalt, musklene kjemper for å fungere normalt og ekstremt tretthet er ofte resultatet.