Digidexo.com

Hva er årsakene til lavt protein nivå?

Proteiner består av aminosyrer og er essensielle næringsstoffer for kroppen. Proteiner er nødvendig for vekst, vedlikehold og reparasjon av celler. De kan finnes i hele kroppen i muskler, vev, organer og blod. Det er viktig å opprettholde en sunn nivå av proteinet i blodet, og endringene i dette nivået kan indikere en rekke forhold.

Blood Protein

Den store protein i blodet er albumin, som produseres i leveren. Albumin er en viktig metabolsk komponent. Det er en kraftig antioksidant, som betyr at det bidrar til å hindre eller reparere oksidativ skade på vev. Det hjelper også å bære vitaminer, mineraler og hormoner for å distribuere dem i hele kroppen. Albumin regulerer også vannet i vevet. Albumin binder seg til giftstoffer og avfall i blodet til å bidra til å eliminere dem.
Selv om nivået av protein i blodet ikke kan fastslå sykdom, kan det indikere tilstedeværelse av et underliggende tilstand.

Underliggende betingelser

En av de mest vanlige betingelser forårsaker lavt blodprotein er nefrotisk syndrom. Nefrotisk syndrom er en gruppe av symptomer inkludert lav blod protein, protein i urinen, hevelse og høyt kolesterol. Nefrotisk syndrom er forårsaket av en rekke sykdommer som kan skade på nyrene.
Lavt protein nivå kan også være forenlig med leversykdommer, underernæring og fordøyelsessykdommer som for eksempel cøliaki og inflammatorisk tarmsykdom.

Proteiner i urin

Det er flere forhold som forårsaker overflødig protein i urinen, derfor forlate blodet lavt. Forhold som påvirker nyrene, som fungerer som filtre i kroppen, kan føre til protein for å lekke ut i urinen. Sykdommer som glomerulær sykdom skade glomeruli, deler av nyren som bidrar til å filtrere blodet. Når disse blir skadet, kan protein og røde blodceller lekke ut i urinen. Dette kan forårsake problemer, inkludert systemisk ødem, siden en av de funksjoner av albumin er den ta overskytende væske fra kroppen som skal elimineres via nyrene.

De som i faresonen

Forekomsten av lav blod protein er mer vanlig hos personer med visse risikofaktorer. Disse inkluderer de som lider av alkoholisme. Inntaket av overdrevent alkohol påvirker funksjonen av leveren, som er hvor albuminet er produsert. Også kvinner som er gravide er utsatt for å ha lave proteinnivåer. De med autoimmune sykdommer er også i fare, siden de vil typisk ha en høyere immunoglobulin nivå, noe som korrelerer til en lavere blod protein nivå.

Boost Blood Protein

Siden det er korrelasjoner av lav blodproteinnivåer og sykdom, er det viktig å holde blodproteinnivåer på sitt optimale. Det er to viktige faktorer for å hjelpe med dette.

Utøve god hygiene. De fleste bakteriene blir innført i kroppen ved berøring av ansiktet, inkludert øyne, nese og munn, med hendene. Introduksjon av fremmede mikroorganismer i kroppen øker immunglobulin, eller antistoff, nivå. En økning i nivået korrelerer direkte immunoglobulin med en reduksjon i blod protein eller albumin nivå. Forsikre deg om at protein er optimalisert. Mange prøver å kutte ned på kolesterol og fettinntak, noe som utilsiktet minker proteininntaket også. Det finnes mange sunne proteinkilder, inkludert fisk, fjærkre, bønner, nøtter og hele korn. Hvis blod albuminnivå forbli lav, kan tilskudd av aminosyrer bidra til å gjenopprette dem.