Digidexo.com

ROBITUSSIN DM bivirkninger

Robitussin-DM er en vanlig, over-the-counter kulde medisin som midlertidig lindrer hoste og løsner slim i luftveiene. Den inneholder to aktive ingredienser: dekstrometorfan, som er et hosteundertrykkende middel, og guaifenesin, som er et slimløsende. Selv om bivirkninger er vanligvis ikke alvorlig, bør du være klar over dem, og hvis de vedvarer eller forverres, bør du oppsøke lege.

Svimmelhet

Svimmelhet, forvirring og hallusinasjoner er alvorlige, men sjeldne bivirkninger. Slutt å bruke medisinen umiddelbart og oppsøke lege.

Døsighet

Robitussin tendens til å forårsake døsighet, svekke klar tenkning og tregere reaksjonstid, så unngå kjøring eller annen aktivitet som krever årvåkenhet. Unngå å drikke alkohol, også, så det kan forverre denne bivirkningen.

Urolig mage

En urolig mage er en annen mindre, men vanlig bivirkning ved bruk Robitussin DM eller annen medisin som inneholder dekstrometorfan og guaifenesin. En urolig mage kan være kvalme, oppkast og forstoppelse.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner - som elveblest, kløe, utslett, hevelse i munnen eller ansiktet, pustevansker eller tetthet i brystet - kan oppstå når du tar denne medisinen. Disse bivirkningene er alvorlige, og bør sjekkes ut av en lege med en gang.

Rastløshet

Overdoser på denne medisinen kan føre til rastløshet, nervøsitet, rask hjerterytme og høyt eller lavt blodtrykk. To teskjeer hver fjerde time er den anbefalte dosen.

Forgiftning

Hvis du tar Robitussin DM (eller noe produkt som har dekstrometorfan og guaifenesin) med en MAO-hemmer - som er et enzym som vanligvis brukes i slike antidepressiva som isokarboksazid, fenelzin, tranylcypromin eller selegilin - i løpet av de siste 14 dagene, kan du oppleve alvorlige bivirkninger, som for eksempel forgiftning eller død.