Digidexo.com

Hvordan behandle en Tick Problem

Flått er parasitter som overlever på blod av fugler, reptiler og pattedyr, inkludert kjæledyr, husdyr og mennesker. Flått kan spre sykdommer, slik som Lyme sykdom, da de infisere en ny vert ifølge Tickinfo.com. Flått ta tre år å utvikle seg fra larver til voksne, men voksne flått kan spre sykdom innen 24 til 72 timer med å feste sammen med mange, ifølge en artikkel av leger Matthew Gammon og Gohar Salam for American Family Physicians. Dette er grunnen til at det er viktig å fjerne flått så snart som mulig.

Hvordan behandle en Tick Problem

Fjerne Flått

Hvis en eller flere flått er festet til huden din, bruk en pinsett til å trekke enkelte tick off huden din ved sitt hode eller munn. Når du fjerner flåtten, sørg for å ta ut sitt talerør, fordi det kan bli innebygd i huden. Også ikke vri eller klemme flåtten hode når du fjerner flåtten fordi hodet kan avgi væsker som inneholder smittestoffer, ifølge Matthew Gammon og Gohar Salam.

Etter å ha fjernet en hake, legg den i en flaske alkohol, hette eller plast sandwich bag. Sette kryss i en flaske alkohol vil drepe det, ifølge Drsfostersmith.com. Oppbevar flasken av alkohol eller hetteglass der du har plassert flåtten fordi flåtten kan testes senere for smittestoffer ved et laboratorium eller helseavdeling.

Når du har fjernet flått fra huden din, bruke en antiseptisk løsning på huden din for å hindre smitte. Hvis du har fjernet en eller flere flått fra et kjæledyr, kan det være lurt å bruke en antibiotisk salve til festestedet.

Hvis en hake talerør har blitt integrert i huden din, fjerne den så snart som mulig. Selv om smittestoffer er vanligvis finnes i kroppen eller hodet av flåtten, kan en tick talerør forårsake en sekundær infeksjon, ifølge US Army Center for Health Promotion and Preventive Medicine.

Vent en måned før du kaster bort en tick fordi dette er hvor lang tid det tar for en tick-relaterte sykdommer, som for eksempel Lyme sykdom, skal vises, i henhold til US Army Center for Health Promotion and Preventive Medicine.

Hvis du mener at du har flått i huset eller hagen, bruk et insektmiddel med DEET på huden din og / eller verneklær for å forhindre at parasitter fra fester til huden din.

Hint

  • Hvis du utvikler en welt eller utslett som følge av flåttbitt, til bruk hydrokortison spray redusere følelsen av kløe og irritasjon.
  • Ta ditt kjæledyr til en veterinær årlig for å få sjekket for flått og andre parasitter.
  • Prøv å unngå å bruke fingrene til å fjerne en hake fra huden din. Hvis du har en nødssituasjon der du må bruke fingrene, plasserer et stykke toalettpapir over hånden din under fjerningen.
  • Ikke legg vaselin, alkohol eller lidokain direkte på en hake eller prøve å brenne flåtten fordi dette kan føre til at det å sikle smittsomme stoffer.
  • Søk medisinsk hjelp hvis du får feber, hovne lymfeknuter, muskelsmerter og / eller tegn til lammelse etter fjerning av en tick, ifølge MedlinePlus.