Digidexo.com

Tegn og symptomer på en MRSA Staph Infeksjon

MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus, er en infeksjon forårsaket av bakterier staph. Det er to stammer. HA-MRSA forekommer i sykehus eller helseinstitusjoner. CA-MRSA er community-basert og forårsaker alvorlig hudinfeksjon og lungebetennelse. MRSA motstår noen antibiotika, og kan være dødelig.

Typiske symptomer

Symptomer på MRSA inkluderer små røde nupper som ser ut som kviser eller edderkopp biter. Disse humper kan bli abscesser som må dreneres.

Andre symptomer

Når staph bakterier trenger inn i huden og inn i kroppen det kan forårsake brystsmerter, hoste, muskelsmerter og infeksjoner i blodet, lunger, bein, ledd og andre områder. Disse infeksjonene kan være livstruende.

Risiko

Risiko for utvikling av MRSA er forskjellig for hver stamme. CA-MRSA risikofaktorer inkluderer å være et barn eller ung voksen, har et svakt immunsystem og dele håndklær eller barberhøvler. HA-MRSA risikofaktorer inkluderer en fersk sykehusopphold, nylig ved hjelp av antibiotika og bruk av kateter eller andre invasive rør.

Komplikasjoner

Alvorlige tilfeller av MRSA kan føre til lungebetennelse, toksisk sjokksyndrom, organsvikt, og død.

Behandling

MRSA er vanligvis behandles med antibiotika som vancomycin, som kjemper resistente bakterier. Leger kan velge å behandle tilstanden ved å drenere abscesser MRSA forårsaker.