Digidexo.com

Hvordan å miste vekt med PCOS

Kvinner med polycystisk ovariesyndrom (PCOS) har en hormonell ubalanse som kan føre til uregelmessige menstruasjonssykluser, acne, hann-mønster hårvekst og overvekt. Forskerne vet ikke nøyaktig hva som forårsaker tilstanden, men insulin, et hormon som produseres av bukspyttkjertelen, ser ut til å spille en rolle. Insulin er nøkkelen til vekttap for PCOS. Cellene i PCOS kvinner med motstå insulin og dets forsøk på å bevege sukker fra blodstrømmen inn i cellene for drivstoff. Dette medfører to problemer. Først blir overskytende sukker i blodet omdannet til fett, hovedsakelig rundt magen. For det andre produserer bukspyttkjertelen ekstra insulin for å fjerne blod sukker og kan føre til at blodsukkeret å falle for lavt. Lavt blodsukker fører til sukker cravings fordi hjernen mener det ikke har nok energi og ber om mer.

Hvordan å miste vekt med PCOS

•  Reduser raffinerte karbohydrater, som sukker, hvitt mel, poteter, pasta, sukker-søtet drikke og hvit ris. Disse karbohydrater fordøye raskt og vil føre blodsukkeret til pigg. Velg hele korn i stedet, inkludert brun ris og hel-hvete brød, fordi de tar lengre tid å fordøye og slipper sin sukker saktere.

Spis proteiner, som bønner, magert kjøtt eller meieriprodukter, med måltider til, igjen, sakte utgivelsen av sukker i blodet.

Øvelse daglig. En 30-minutters spasertur forbedrer kroppens bruk av insulin. I tillegg vil bruke energi hjelpe til med vekttap.

Spis en 1.4 til 1.2 ts. av kanel daglig med måltider. Forskning viser at kanel reduserer sukkernivået i blodet.

Ta med rikelig med frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Med unntak av stivelsesholdige grønnsaker som mais og poteter, grønnsaker har liten innvirkning på blodsukkeret, så spiser fritt. Også, hold deg til hele frukter, fordi bearbeidet frukt, for eksempel appelsinjuice og eplesaus, fordøye raskt.

Hint

  • Selv med blodsukkeret under kontroll, spise mer kalorier enn du bruker på en dag kan likevel føre til vektøkning, så se på porsjonsstørrelser og snacks.