Digidexo.com

Hva skjer hvis du får Salmonella?

Salmonella

Salmonella er en bakteriell infeksjon som påvirker fordøyelsessystemet. Du kan få det fra å drikke forurenset vann eller spise forurenset mat. Det er oftest funnet i kylling og egg. Bakterien har en inkubasjonstid spekter av noen få timer til flere dager. De vanligste symptomene på en salmonella-smitte er magesmerter, diaré, oppkast, muskel og hode smerter og feber. Tyfoidfeber, en sykdom forårsaket av noen stammer av Salmonella, har enda mer ekstreme symptomer. Heldigvis er det svært sjelden i USA.

Diagnose

I de fleste tilfeller mennesker gjenopprette fra et Salmonella-infeksjon før diagnosen er nødvendig. Imidlertid kan legen din finne ut om du har eller har hatt infeksjonen ved å teste din avføring. I noen sjeldne tilfeller, får infeksjon i blodet, og da vil du trenger å se en lege. Hvis legen mistenker blodet har blitt infisert av salmonella, kan han ta en blodprøve for å teste for bakterier.

Recovery

Siden salmonellainfeksjoner vanligvis gå bort på egenhånd, de fleste bare trenger å hvile mens de er syke. En typisk salmonella infeksjon siste fire dager til en uke. Det er imidlertid viktig at du holde deg hydrert mens du er syk fordi du vil miste mye væske via diaré. Også, hvis infeksjonen sprer seg fra utover tarmen din, vil du trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis infeksjonen har spredd seg, vil legen forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen. For personer med alvorlig diaré, kan legen anbefale medisin som Imodium for å roe det ned og kutte ned på kramper. Ifølge Mayo Clinic, kan Imodium forlenge diaré siden det kan være noen rester av bakterier igjen som trenger å gå ut av tykktarmen.