Digidexo.com

HGH & dens effekt på musklene

HGH & dens effekt på musklene


Human Growth Hormone (HGH) har blitt populært i media og blant supplement produsenter de siste årene. I begynnelsen ble det spioneringen som en "Fountain of Youth", reversere tegn på aldring. Siden anerkjennelse av farene ved anabole steroider, har kroppsbyggere begynte å ta HGH å forkorte trening utvinning ganger og fremskynde sin muskelutvikling.

Funksjon

HGH er viktigst i barndommen. Det bidrar til å regulere vekst og reproduksjon av bein og annet vev. I en alder av 20, som vår kroppsstørrelse når sine voksne parametre, HGH produksjon i hypofysen begynner å raskt falle, til slutt stans i førtiårene. Fraværet av HGH synes å være en kritisk faktor i aldring, inkludert gråning og håravfall, nedsatt libido, hyppige muskel-og leddsmerter, nedsatt sirkulasjon, hukommelsestap og rynker i huden.

Typer

HGH ble opprinnelig hentet fra hypofysen kjertler av døde pasienter. Nå HGH er laget syntetisk i laboratorier, og det er vanligvis tilgjengelig som en injeksjon. I tillegg til direkte infusjon av HGH, kan medisiner tas oralt for å stimulere kroppens egen produksjon av HGH.

Effekter

Syntetisk hGH kan være vanskelig å foreskrive, at hver pasient kan kreve forskjellige doser. Ofte, og derfor er det foreskrevet i små mengder, og økte bare gradvis. Når doseringen blir litt for høy, utvikling av kvinnelige bryster hos menn, økt artritt, carpal tunnelsyndrom, væskeretensjon og økt blodsukker er vanlig. Hvis ikke riktig overvåket og doser få enda høyere, kan vanlige HGH injeksjoner føre til akromegali, en unormal vekst av bein og bindevev i ansikt, hender og føtter. Det kan også føre til diabetes, skytende kroppshår, et forstørret hjerte, og skade på skjoldbruskkjertelen og leveren.

Alternatives

Orale medikamenter kan stimulere hypothalamus til å produsere mer GHRH (vekst-hormon-frigjørende hormon), som deretter utløser hypofysen inn nok en gang å produsere mer hGH. Medikamentet må også inneholde revostatin å undertrykke en hGH-antagonist (somatostatin) som ellers ville kansellere virkningene av medikamentet. Dosering for dette alternativet er mindre kritisk, og i mange pasienter er det tolereres bedre enn syntetiske HGH.

Fordeler

Hoved bevist nytte på muskler er at med økt HGH er de lettere utsatt, fordi HGH øker fettforbrenningen metabolisme. En tidlig studie (. New England Journal of Medicine, 1990, vol 323) viste en liten økning i muskelvekst hos eldre menn over en placebogruppe, men senere studier (American Journal of Physiology, 1992, vol 62, og Journal of Clinical endokrinologisk Metabolisme, 1994, vol. 79) på både unge og eldre menn har ikke vist noen signifikant effekt på muskelvekst eller styrke med økt HGH.