Digidexo.com

HIV Diagnose

HIV diagnose kan være et viktig vendepunkt i livet ditt, noe som resulterer i en rekke følelsesmessige og psykologiske omveltninger som du sliter med å takle. Sikker sex praksis og regelmessig testing kan hjelpe deg å unngå en positiv diagnose, og selv om du er diagnostisert med HIV er det tjenester som er tilgjengelige for å hjelpe deg å overleve og trives.

Overføringsmetoder

HIV kan overføres gjennom fire ulike kroppsvæsker: blod, sæd, vaginal væske og morsmelk. De vanligste former for overføring er usikker sex, deling nål og amming.

Testing

Det finnes mange forskjellige tester tilgjengelig for å se om du har HIV. Tester som ELISA og Western Blot testbruk blodprøver for å teste for antistoffer, mens spyttprøver ser etter bestemte proteiner i spytt. Virale RNA tester kan også brukes til å lete etter selve viruset. Lokale helse avdelinger kan administrere testene selv eller anbefale en spesialitet klinikk i nærheten.

Unngå Transmission

Kondomer er det beste alternativet for seksuelt aktive mennesker i forhold til å beskytte seg mot HIV. Nye nåler bør brukes hver gang hvis mulig, eller i det minste bør rengjøres og desinfiseres etter hver bruk dersom nye nåler er ikke tilgjengelig. HIV-positive mødre bør unngå amming.

Post-Diagnose Support Systems

AIDS-organisasjoner er på plass nasjonalt for å hjelpe personer som lever med hiv i alle områder av livet. Disse organisasjonene kan bidra til å gi mat, husly, og selv transport til legetimer om nødvendig.

Post-Diagnose Helseproblemene

Det er flere ting som en person med hiv kan gjøre for å øke sjansene for en lang og høy livskvalitet. For å hjelpe kroppen din bekjempe infeksjonen du bør trene og spise riktig, og du bør være strenge i sin tilslutning til antiretroviral behandling for å bekjempe HIV-infeksjon. Psykisk helsehjelp kan også være nyttig å bidra til å håndtere post-diagnose depresjon.