Digidexo.com

Hva er noen symptomer av unormale celler i celleprøver?

Starter fra fylte 21 eller innen 3 år engasjerende i seksuell aktivitet, bør en kvinne mottar årlige celleprøver. Resultatet vil vise om du har unormale celler.

Unormal celleprøve

Unormale celler omtales som dysplasi, og er resultatet av en infeksjon. Dysplasi er en pre-cancerous tilstand. Kvinner panikk når de hører at deres celleprøve oppdaget unormale celler. Husk at unormale celler tyder ikke på at du har kreft.

Signs

Tegn som indikerer unormale celler er: herpes, human papilloma virus (HPV), betennelse, trichomoniasis og dysplasi.

Testing

Når en celleprøve viser unormale celler, er ytterligere testing gjøres for å finne kilden. Din helse offisielle vil se etter infeksjon, herpes, soppinfeksjon, trichomoniasis eller HPV.

Flere årsaker

Unormale celler kan også være et resultat av skylling, nylig seksuell aktivitet eller vaginale kremer. Hvis du har en unormal celleprøve, er det tilrådelig å teste noen måneder senere.

Behandling

Hvis celleprøve gjentatte ganger resulterer i unormale celler, kan legen din foreslå følgende: Kolposkopi - via et spekulum, er et eksempel på den unormale området tatt for diagnose; Cryosurgery - dette innebærer frysing av unormale celler; eller leep - i hvilken en løkke-formet verktøy blir brukt til å fjerne de berørte celler.