Digidexo.com

Overgangsalder og håravfall

Overgangsalder og håravfall


Kvinner mister håret av mange grunner i ulike faser av livet. Medisinske tilstander som forårsaker hormonelle endringer som for eksempel polycystisk ovariesyndrom, menstruasjon, graviditet og fødsel kan føre til hårtap. Ifølge womentowomen.com, er håravfall oppleves av en tredjedel av kvinner i overgangsalderen.

Identifikasjon

Hårtap i overgangsalderen er vanligvis i områder av hodebunnen kontrollert av adrogens (mannlig hormon). Håret tynner ut fra hårfestet til kronen. Denne typen hårtap kalles androgen alopeci.

Årsaker

I overgangsalderen mengden av det kvinnelige hormonet østrogen har redusert betydelig. Denne reduksjon fører til en hormonell ubalanse, hvilket resulterer i en høyere mengde av mannlig hormon. Dette hormonell ubalanse fører direkte hårtap.

Hormonbehandling

Kvinner som er i overgangsalderen og ønsker å behandle hårtap kan ha for å ta hormon erstatninger. Hormonbehandling arbeider for å øke østrogennivået. Økningen bidrar til å eliminere noen av symptomene på overgangsalder inkludert bremse ned hårtap.

Minoxidil

En annen behandling som anvendes for å stoppe håravfall og stimulere gjenvekst er Minoxidil. Minoxidil er en aktuell løsning som kan kjøpes over disk som Rogaine.

Fakta

I tillegg til å bruke Minoxidil aktuell løsning og hormonbehandling, kan du også bruke over-the-counter sjampo og balsam formulert for å tykne hår, fremme vekst og reparere flisete tupper.