Digidexo.com

Vitamin B Shots og Vekttap

Vitamin B Shots og Vekttap


Vitamin B12 skudd har ikke vist seg å bistå i vekttap. I beste fall kan de ta en mangel på vitamin. Mangel på B12 kan føre til svakhet og tretthet, men de fleste får mer enn nok av vitamin i kostholdet. Noen veganere eller vegetarianere kan bli mangelfull, men selv det er sjelden. Det er mange myter om vitamin B12 skudd og vekttap, med det blir markedsført som en energi booster og metabolisme enhancer. Disse påstandene har ikke blitt klinisk bevist.

Vitamin B12 inntak

Den anbefalte daglige dose av vitamin B12 er 2,4 mikrogram. Utslett, diaré og andre hud problemer kan noen ganger oppstå som en bivirkning av B12-injeksjoner. B12 skal kun injiseres på ordre fra en lege, selv om det er tilgjengelig uten resept. De injeksjoner er ikke en erstatning for riktig kosthold og trening for å gå ned i vekt. B12 kosttilskudd er også tilgjengelig i muntlig form. Kjøtt, fisk og skalldyr alle inneholder betydelige mengder av B12.

Studier av B12

En studie fra 2003 publisert i BMC Psychiatry, volum 3 hefte 17, funnet en link mellom forhøyede B12-nivåer og en høyere sjanse for behandling suksess for alvorlig depresjon. Som depresjon kan føre til vektøkning, kan B12 injeksjoner indirekte bidra til vekttap. En annen studie publisert i Journal of Applied Sciences i 2008 i volum 8 hefte 7 funnet en sammenheng mellom lave vitamin B nivåer og høyere vekt i jordanske menn. Verken studien indikerer entydig at inntak av B12 kosttilskudd bistår i vekttap, men disse studiene holder løftet for videre forskning.

Vekttap klinikker og B12

Mange vekttap klinikker råder sine kunder til å ta B12 skudd. Bivirkninger og risikoen er minimal, men likevel være klar over den forskningen som har vært utført om B12 selv om du velger å legge inn et slikt program. Noen av disse klinikkene gjør åpenlyst villedende påstander om B12-injeksjoner som ikke har blitt bevist av vitenskapen. Selv om en lege eller ernæringsfysiolog er i staben, er det ikke en indikator på at han eller hun er ærlig. Sørg for at din vekttap strategi er understøttet av velprøvde strategier for riktig ernæring og regelmessig mosjon.