Digidexo.com

L-Tyrosin Informasjon

L-Tyrosin er en amino-syre, som også er kjent som et protein byggekloss. Det er en type av ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at de kan være laget i kroppen. Det kan oppnås gjennom kosthold eller kosttilskudd. Legemet setter L-Tyrosin sammen ved å kombinere phenyalanine med en annen forskjellig aminosyre. Denne aminosyren er avgjørende for konstruksjonen av de fleste av kroppens proteiner.

Helsemessige forhold

Denne aminosyren fordeler flere typer medisinske lidelser på grunn av dens forbindelse med nevrotransmittere. Det kan hjelpe tilstander, inkludert depresjon, forskjellige andre stemnings disordersand Parkinsons sykdom (en nevrologisk sykdom). Det kan også bidra til å styre demens, for eksempel Alzheimers sykdom.

Fenylketonuri

Fenylketonuri er en sjelden lidelse der barn er ute av stand til å bryte ned fenylalanin, som er en aminosyre. Denne tilstanden kan påføre alvorlige funksjonshemninger. Begrense fenylalanin (gjennom kosten) på grunn av denne tilstanden kan føre til mangler av PKU. Tar L-Tyrosin kosttilskudd kan hjelpe denne saken.

Komme L-Tyrosin

Bortsett fra å ta kosttilskudd som består av L-Tyrosin, kan det også hentes ut naturlig gjennom kosten. Noen matvarer som inneholder L-Tyrosin inkluderer havre, hvete, fisk, kjøtt og meieriprodukter.

Andre bruksområder

L-Tyrosin brukes ofte som et antidepressivum, vanligvis når kombinert sammen med diverse andre urter og næringsstoffer som har egenskaper som kan heve humøret. Det kan også bidra til å undertrykke appetitten og bistå i vekttap, da det kan føre over utgivelsen av cholecystokinin - et hormon som kan undertrykke appetitten.

Bivirkninger

Denne aminosyren kan også føre over flere forskjellige bivirkninger, som inkluderer rastløshet, søvnløshet, overstimulering, nervøsitet og angst. Høy dosering mengder kan føre over bivirkninger som hjertebank og uregelmessig hjerterytme (også kjent som arytmi).