Digidexo.com

Søvnforstyrrelser under overgangsalder

Søvnforstyrrelser under overgangsalder


Søvnforstyrrelser er ett av symptomene på overgangsalder, ifølge Mayo Clinic. Hvis du er i overgangsalderen år og våkner opp oftere om natten, kan overgangsalderen søvnforstyrrelser være grunnen. Forstyrrelser er hyppigere som en kvinne går dypere inn i overgangsalderen.

Symptomer

En menopausal kvinne ofte kan ha problemer med å sovne, forbli sovende eller kan våkne tidlig. Overgangsalderen hetetokter og svette i løpet av natten eller et behov for å urinere ofte kan avbryte søvn, fører til en mindre god natts søvn.

Årsaker

Hormonell ubalanse forårsaker mest overgangsalder søvnforstyrrelser. Under overgangsalderen, østrogen avtar og forårsaker en reduksjon av serotonin, som i sin tur reduserer mengden av melatonin som produseres i hjernen. Melatonin er det hormonet som regulerer søvnsyklus.

Betydning

Søvnvansker er en av de mest alvorlige symptomer på overgangsalder, ifølge en rapport i april 2008 Journal of Clinical Nursing. Søvnforstyrrelser ofte forverre andre symptomer som nattesvette, hetetokter, nedsatt libido og hjertebank.

Mestring

Sleeping problemer i overgangsalderen er bare midlertidig. Naturlig rettsmidler som mosjon og unngå koffein på ettermiddagen og kvelden bidra til å gi mer avslappet søvn under perimenopause og overgangsalder.

Forebygging

Hormonbehandling (HRT) er en måte å hindre betydelige søvnforstyrrelser. Livsstilsendringer som eliminere stress, unngå working og etter en nighttime ritual også bidra til å bekjempe menopausal søvnforstyrrelser.