Digidexo.com

FDA-godkjente genital vorte Cures

Genitale vorter er forårsaket av infeksjon fra flere stammer av humant papilloma virus, som overføres ved seksuell kontakt. Visse stammer har vært kjent for å forårsake livmorkreft hos kvinner. FDA har godkjent mange forskjellige behandlinger, noen til å behandle symptomer på infeksjon, og en vaksine, kjent under merkenavnet Gardasil den.

Behandling

Det finnes ingen kur for HPV en gang infisert, og den eneste behandlingen er relativt kosmetisk i naturen. Ingen behandling har vært i stand til å hindre fremtidige utbrudd av vorter. Dette inkluderer forebyggende tiltak, ulike typer kremer eller oppløsninger som er beregnet for fjerning av vorter, og lege-administreres behandlingene.

Det er viktig å unngå å berøre, skrape eller å ha kontakt med vorter, som de er sykdomsfremkallende og kan aktivt spre HPV via direkte kontakt. Pasienter med vorter stede bør avstå fra sex for å hindre overføring av sykdommen til sin partner.

Det er flere kremer og løsninger tilgjengelig som hjelper ødelegge vorter, selv om de ikke er til hinder vorter fra tilbakevendende i bruksområde. Disse inkluderer trikloreddiksyre, Condylox, Podofin, Efudex og Aldara. Alle har mindre bivirkninger, som inkluderer mindre hudirritasjon eller lokalisert smerte. Hvis ingen av disse er effektive, kan Alferon N brukes som en direkte injeksjon inn i vorten, selv om den har mange bivirkninger.

På legekontoret er det flere ulike metoder for vorte fjerning. Frysing vorten (kalt kryoterapi), generelt ved bruk av flytende nitrogen, ødelegger den og gjør fjerning av svært enkel. Det er svært få bivirkninger til denne behandlingen, og det er ekstremt effektive. Laser behandlingen kan brukes hvis det er et meget stort utbrudd med en rekke vorter, og i noen tilfeller kan nødvendiggjøre anestesi. Laseren ødelegger vorter, men behandlingen er kostbart og kan føre til en rekke uønskede bivirkninger, inkludert arrdannelse og en lengre restitusjonsperiode. Kirurgisk fjerning av vorter kan utføres, og krever lokal bedøvende middel. Til slutt ødelegge vorte med en elektrisk strøm (kalt electrodessication) kan utføres.

Det er viktig å omarbeide at når smittet, er det ingen kur for HPV-forårsaket genital warts, og tilstedeværelsen av vorter indikerer en svært smittsom tilstand.

Gardasil

Nylig godkjente FDA Gardasil, en vaksine som er utviklet av Merck. Gardasil skaper en effektiv immunitet mot fire ulike HPV-stammer, hvorav to forårsaker over 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft hos kvinner, og to stammer som forårsaker over 90 prosent av alle genital vorte infeksjoner hos menn og kvinner. Gardasil benytter et viralt protein for å utløse antistoff opprettelse i kroppen.

Gardasil er anbefalt før mottakeren blir seksuelt aktive, og er administrert over seks måneder via tre separate injeksjoner. I de fleste områder, er det ikke godkjent for bruk hos menn, men Merck søker for tiden etter FDA-godkjenning for dette formålet.

Bivirkninger av den gardasil HPV-vaksine, omfatter de som er relativt typisk for voksne vaksiner, deriblant svimmelhet, brekning og ubehag ved injeksjonsstedet. Det er en sjanse for allergisk reaksjon, og symptomer vanligvis assosiert med allergiske reaksjoner bør vurderes av en lege umiddelbart. Disse inkluderer sjokk, ekstrem pustevansker, betydelig hevelse, kvalme og diaré.