Digidexo.com

Hvordan Test for livmor infeksjon

Hvordan Test for livmor infeksjon


Livmor infeksjoner, selv om sjeldne, og til forekomme hos kvinner. Livmoren kan bli infisert av en rekke bakterier. Livmor infeksjoner behandles med antibiotika. Infeksjonen blir tydelig når en kvinne har lavere abdominalt ubehag som er sterkere på den ene siden enn på den andre. Kvinnen temperatur og pulsen kan også være litt forhøyet.

Den viktigste årsaken til en uterin infeksjon er når en liten del av placenta som dannes når en kvinne er gravid ikke passerer under levering. Noen vanlige tegn og symptomer på en livmor infeksjon inkluderer infertilitet eller gjentatte spontanaborter; perioder som stopper eller blir veldig lett; bekkensmerter eller smertefulle menstruasjonen.

Hvordan Test for livmor infeksjon

Hvordan Test for en livmor infeksjon

•  Har legen gjøre en vattpinne inni livmoren og sende prøven til et laboratorium for testing. En bakteriologisk kultur kan utføres for å finne ut hva de spesifikke bakterier er, slik at du kan få riktig antibiotikabehandling.

Be om en blodprøve hvis du har unormale blødninger å avgjøre om du har anemi. Dette kan støtte en diagnose av en uterin infeksjon.

Få en hysterosalpingogram (HSG). Dette er et røntgenbilde som ser på innsiden av livmoren. Et fargestoff injiseres gjennom et tynt rør som er satt inn gjennom skjeden og inn i livmoren. Røntgenbilder tas som fargestoff passerer gjennom livmoren.

Spør legen din om du bør ha en ultralyd eller magnetisk resonans imaging (MRI) hvis HSG viste noe unormalt som en forstørret livmor eller svulster. Disse typer skanninger kan finne svulster eller bindevev som kan være årsaken en livmor infeksjon.