Digidexo.com

Kilder til glutation

Glutathione er en type antioksidant som hjelper kroppen å kvitte seg med giftstoffer. Den er produsert i vitale organer som lever og nyrer, samt i mage-tarmkanalen. Glutation produksjonen kan avta som en person aldre, eller hvis personen er utsatt for sykdom. For å forsyne kroppen med glutation det er behov for, er det flere kilder som kan benyttes.

Fakta

Glutation er en antioksidant som er naturlig generert i cellene. Dens funksjon er å nøytralisere de frie radikaler som kan være forårsaket av forurensninger og giftstoffer. Bortsett fra dets avgiftning egenskaper, glutation styrker immunsystemet ved å styrke de mitokondrier av cellene. Det sikrer også at vitamin C og E er opprettholdt i sine aktive former og at skader forårsaket av oksidasjon er forskjøvet. Glutation nivåer kan bli tømt når leveren er skadet. Noen medisiner foreskrevet for å bekjempe kreft og HIV kan også redusere mengden av glutation i ens kropp.

Milk Thistle

Melk tistel, som er en type av urt knyttet til den felles kjede, er kjent for å være en kilde til silymarin. Denne forbindelse har evnen til å hindre leveren fra lite på glutation. Silymarin fungerer ved å beskytte leveren mot skader forårsaket av ulike giftstoffer, for eksempel amanita toksin og galaktosamin. Melk tistel hjelper i å forsyne kroppen med glutation den trenger ved å sikre riktig nivå av produksjon.

Egg

Egg, som inneholder høye mengder av aminosyrer, er tenkt å være en av de beste kildene glutation. Imidlertid kan den miste noe av sin styrke når eggene er blitt lagret i lange perioder av gangen. Således bør egg spises friskt å maksimere mengden av glutation i seg. Videre inneholder mat som spises rå de mest signifikante mengder av glutation. Varmebaserte prosesser slik som koking og pasteurisering en tendens til å minske dens konsentrasjon i næringsmidler.

Grønnsaker

Glutation kan bli funnet i en rekke grønnsaker. En av de rikeste når det kommer til denne antioksidanten er asparges. I 1992, National Cancer Institute gjennomført forskning som indikerte dette grønnsaker inneholder den høyeste mengder glutation blant frukt og grønnsaker. Andre typer vegetasjon som inneholder glutation inkluderer poteter, gulrøtter, løk og brokkoli.

Gurkemeie

Gurkemeie er en type krydder som er populært brukt som smakstilsetning og fargestoff i mat. Lenge kjent for sine medisinske egenskaper, blir det brukt til å behandle betennelse samt sykdommer i fordøyelsessystemet og leveren. Faktisk, dateres bruken tilbake flere århundrer, så langt så tidlig kinesisk medisin. Det som gjør gurkemeie en effektiv kilde av glutation er dens innhold av curcumin, en type antioksidant som hindrer spredning av frie radikaler. Ved å beskytte leveren, gurkemeie er i stand til å stabilisere mengder av glutation i kroppen.