Digidexo.com

Hvordan å opprettholde et blodsukkernivå

Høyt blodsukker har vært knyttet til diabetes, hjertesykdom og til og med hjerteinfarkt hos kvinner, så det er viktig å vite hvordan å holde blodsukkeret under kontroll. Her er noen tiltak vi kan gjøre i hverdagen for å sikre at våre blodsukkeret holde seg lav, og vi holde seg frisk.

Bruksanvisning

Diett

•  Starte og opprettholde et sunt og balansert kosthold. Når du blir overvektig, blodsukkeret blir vanskeligere å opprettholde. Å være overvektig er ofte en stor medvirkende faktor for diabetes.

Motstå trangen til sukkerholdige matvarer i løpet av dagen. Hvis du må ha en matbit, kan du prøve et sunt alternativ som usøtet eplemos eller et stykke frukt.

Kjøp fullkorn som et alternativ til stivelse-ridd matvarer. For eksempel, er brun ris et flott alternativ til hvit ris, og hele korn brød vil hjelpe deg å opprettholde blodsukkeret bedre enn stivelsesholdige hvitt brød.

Spis rikelig med grønnsaker og unngå bearbeidet mat. Jo flere vitaminer og mineraler du får fra kosten, jo lettere er det for kroppen å opprettholde riktig sunne blodsukkeret.

Meet med en kostholdsekspert for å finne ut hvordan du best kan håndtere kroppens behov. En kostholdsekspert vil vanligvis anbefale visse matvarer og tilby mat unngåelse tips som er rettet spesielt til din kroppstype og din livsstil.