Digidexo.com

Hva er Lumbar foraminal Stenose?

Hva er Lumbar foraminal Stenose?


En mulig årsak til smerter i korsryggen er lumbar foraminal stenose. Denne tilstand forekommer når mellomrommene (foramena) i ryggraden av den nedre del av ryggen, hvor nerver gå til andre deler av kroppen, bli tilstoppet eller komprimert.

Årsaker

Ifølge Cedars-Sinai, de viktigste årsakene til foraminal stenose er slitasje av alder og tilstander som leddgikt, som ofte forårsaker benete spurs å utvikle seg i foramena og trykk på nervene. Andre mulige årsaker er fall og ulykker.

Symptomer

Ifølge Spine Universe, symptomene på lumbar foraminal stenose inkluderer vedvarende korsryggsmerter som fortsetter å bli verre. Smerten kan eller ikke kan gå nedover beina. Du kan også oppleve nummenhet eller svakhet i baken og beina. Symptomer har en tendens til å forbedre når du hviler, ligge eller bøye seg fremover.

Behandling

Mulige behandlinger for lumbar foraminal stenose inkluderer anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, fysioterapi, øvelser, kortison injeksjoner og kirurgi.

Forsiktighetsregler

Ifølge Spine Universe, effekten av kortison injeksjoner er ofte forbigående, og som regel bør du ikke motta mer enn tre kortisoninjeksjoner hvert år. En mulig bivirkning av kortison injeksjoner er svekket av omkringliggende vev.

Kirurgi

Ifølge University of Washington Ortopedi og Sports Medicine, er målet for operasjonen for stenose er å skape en større åpning for nerver og ryggmargen. Den nøyaktige fremgangsmåte er avhengig av den underliggende årsak, og kan omfatte laminektomi for å fjerne en del av et ben, discectomy å fjerne en del av en plate eller spinalfusjon for å korrigere ustabilitet.