Digidexo.com

Hvordan bruke medisiner for å behandle OCD

Hvordan bruke medisiner for å behandle OCD


Tvangslidelser (OCD) kan variere fra svært mild til svært alvorlig i intensitet. For personer med moderat til alvorlig OCD, kan de finne symptomene forstyrre uakseptabelt i deres daglige liv. For disse menneskene, kan medisinsk intervensjon være nødvendig. Heldigvis kan psykiatere nå bruke medisiner for å behandle OCD.

Bruksanvisning

Bruk medisiner for å behandle OCD

•  Gå til en psykiater. Psykiatere er spesielt opplært til å vite akkurat hva medisiner til bruk i behandling av OCD.

få en resept for en serotonin reuptake inhibitor (SRI). Dette er medisiner av førstevalg i behandlingen av OCD. SRI medikamenter inkluderer ****, Luvox og Prozac.

Prøv et opioid legemiddel. Opioider som, og Darvocet har vist effektivitet i behandling av OCD. Disse kan være gode medisiner for å prøve hvis serotonin reopptakshemmere ikke hjelpe deg.

Ta inositol. Dette er en naturlig sukker som er funnet i høye fiberprodukter. Nyere studier har vist inositol å ha en positiv effekt i å redusere symptomer på OCD.

Gi St. Johns Wort en prøve. Selv om bevisene for sin effektivitet som en behandling for OCD er rent anekdotisk, har mange OCD lider hevdet det fungerte for dem. Hvis alt annet mislykkes å tilstrekkelig behandle OCD, kan johannesurt være et alternativ for deg.

Tips og advarsler

  • Ikke forvent de medisiner du tar for å jobbe med en gang. De fleste medisiner for OCD, særlig serotonin reopptakshemmere, ta alt fra noen uker til flere måneder for å virkelig begynne å gi merkbare resultater.
  • Hvis du opplever noen negative reaksjoner på et medikament, la din psykiater vite med en gang, helst før du tar noe mer av det.
  • Forventer å ha regelmessige avtaler med psykiater for så lenge du tar medisiner for OCD. Når din psykiater har funnet en medisin som fungerer for deg, vil dine avtaler trolig avta til om lag 3 til 4 år.
  • På grunn av sitt potensial for avhengighet, kan din psykiater være tilbakeholdne med å foreskrive opioider (simulerte narkotika) til deg, unntatt som en siste utvei.
  • Du må kanskje prøve flere serotonin reopptakshemmere før du finner en som fungerer for deg. Folk har vidt forskjellige svar på disse stoffene. Du kan ha en dårlig reaksjon på en eller være for følsom til en annen. Din psykiater vil kontinuerlig justere medisiner og hvor mye du tar før en er funnet som er riktig for deg.
  • Ikke slutt å ta noen medisiner for OCD på egen hånd. De fleste av disse medikamentene må gradvis stoppet under medisinsk tilsyn.