Digidexo.com

Suprapatellar Bursitis Treatment

Suprapatellar bursitt er en tilstand preget av en betennelse i suprapatellar bursa, en av de væskefylte blærer som gjør det mulig for bevegelse av kneleddet. Ofte referert til som bare kneet bursitt, denne betennelsen er ofte forårsaket av enten overdrive eller stress til kneet, men du kan også utvikle denne smertefulle tilstanden fra en bakteriell infeksjon, traumer eller en degenerativ sykdom, som for eksempel slitasjegikt. Hvis du utvikler suprapatellar bursitt, de fleste behandlinger innebære en viss grad av både profesjonelle og egenomsorg for å få lindring.

Self-Care

De fleste tilfeller av suprapatellar bursitt svarer godt til egenomsorg tiltak, så start med å hvile og heve kneet for å redusere både betennelse og smerter.

Mens beinet er forhøyet, periodevis is kneet for ytterligere å redusere betennelse. Ising, også kjent som kulde terapi, bør gjøres for ikke lenger enn 20 minutter om gangen 4-5 ganger i løpet av dagen. En plastpose fylt med is fungerer godt i denne situasjonen, men sørger for å pakke sekken med et håndkle for å hindre skade på huden din.

Følge opp ved å pakke kneet med en elastisk bandasje. Dette bidrar ikke bare til å redusere betennelse, men kan også redusere irritasjon i de berørte bursa.

Professional Treatment

Hvis smertene og hevelsen assosiert med suprapatellar bursitt ikke har forsvunnet etter et par dager, snakke med en medisinsk faglig. Årsaken til bursitis dikterer ofte i løpet av forsiktighet.

Med overforbruk, repetitive stress eller traumer, er et kortikosteroid stoffet regelmessig injiseres direkte inn i de berørte felles, minske betennelser og redusere smerte. Med en bakteriell infeksjon, er et kurs av antibiotika som brukes til å fjerne infeksjonen før kortikosteroider er stadig ansatt.

Etter betennelser og smerter har minsket, kan legen anbefale at du snakker med en fysioterapeut for å bedre behandle din tilstand. En fysioterapeut kan etablere modifikasjoner til aktiviteter som kan plassere unødvendige stress på kneleddet. Du vil deretter ta del i en serie av trening for å ikke bare styrke musklene i beinet til riktig støtte kneet, men også forbedre din generelle fleksibilitet til å minske sjansene for tilbakefall.

Uavhengig av årsaken til bursitt, er det også en mulighet for at du kanskje må ha betennelse i kneet manuelt reduseres gjennom aspirasjon, spesielt når en stor del av væsken har samlet innenfor bursa. I denne prosedyren blir en kanyle satt direkte inn i bursa å trekke ut fluidet. Dette reduserer inflammasjon og dens tilhørende smerte.

Dersom alle andre behandlinger mislykkes å produsere resultater, er en kirurgisk prosedyre som brukes til å faktisk fjerne de berørte bursa.