Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du er deprimert eller bare ned

Hvordan vet jeg om du er deprimert eller bare ned


De fleste mennesker føler en viss grad av depresjon på ulike tidspunkt i livet sitt. Dette kan variere fra følelsen litt ned, uten noen spesiell årsak, til å føle seg deprimert for en spesiell grunn, som dødsfallet til en kjær. På den annen side er noen depresjon mer alvorlig og langvarig. Denne typen depresjon ofte kan bli håndtert gjennom rådgivning eller medisinsk behandling. For å finne ut om du er bare nede eller har et problem som trenger profesjonell hjelp, kan du ta en rekke skritt.

Bruksanvisning

•  Hold en daglig journal. En journal kan tillate deg å spore hvor du føler deg over en periode. Gjennom oppføringer din tidsskriftets, kan du også fange opp innsikt i mulige årsaker til hvorfor du føler deg ned. Hvis du opplever mer alvorlige anfall av depresjon som ser ut til å ha noen umiddelbar årsak, kan dette be deg om å søke hjelp når ting ikke ser ut til å være å få noe bedre.

Lag en liste over ting som gjør at du føler håpe eller positiv og en liste over ting som gjør at du føler deg motløs eller negativ. Hvis listen inneholder få eller ingen positive ting, kan du bli håndtere mer enn et enkelt tilfelle av blues. En positiv listen kunne også beskrive ting som du skal ta initiativet til å endre. For eksempel, hvis du ønsker å bli mer økonomisk sikker, går tilbake til skolen for å tjene en grad som vil samle en høyere lønn bør være en positiv. Making vilje til å stoppe en dårlig vane gang for alle kan gi deg en ekte følelse av empowerment. Self-empowerment er en av de beste måtene å begynne å føle seg bedre om livet ditt.

Ta kontakt med en profesjonell terapeut, rådgiver eller annet kvalifisert mental helse leverandør for å vurdere situasjonen og tilbyr veiledning. Depresjon kan være et tegn på en alvorlig psykisk lidelse, som bipolar sykdom. Med riktig behandling programmet, inkludert behandling, og i noen tilfeller, medisiner, du kan lindre mange av dine symptomer og leve et produktivt og lykkelig liv. Du kan også være lurt å sjekke med en lege, fordi det i noen tilfeller kan det være en underliggende medisinsk årsak til depresjon, som hypotyreose.