Digidexo.com

Hvordan Stopp Psoriasis Suffering

"The Heartbreak av psoriasis," er et vanlig uttrykk, nesten en klisjé. Omtrent 7,5 millioner amerikanere lider av kronisk hudsykdom og ivrig avvente nyheten om en kur. Alle ønsker å stoppe psoriasis lidelse, ikke bare fra selve sykdommen, men fra utseende og misforståelse av andre. "Psoriasis er ikke smittsomt, men forståelsen er," sier et slagord fremme Walk for psoriasis. Lidelse varierer mye, fra et par umerkelige flak i hodebunnen for å fullføre dekning kombinert med lammende psoriasisartritt.

Bruksanvisning

Behandlinger

•  Innrøm det er et problem, at det ikke er en "bit av tørr hud" eller "flass". De eksakte årsakene til psoriasis er fortsatt ukjent, sier Dr. Richard Langley, hudlege og forfatter av "Psoriasis: Alt du trenger å vite". Dr. Langley sier feil beskjeder fra immunforsvaret til huden er bak de røde, skjellende lesjoner. Psoriasis kan starte med en sykdom, et kutt på huden som ikke gror, medisiner eller en økning i stressnivå. Undersøke hva som forårsaker psoriasis, hvordan og når det blusser opp.
Tenk selv-behandling med medisiner som selges over disk. Kulltjære preparatene er tilgjengelige uten resept. Noen, som Psoriasin, kan være svært effektive i første omgang, men symptomene vil trolig gå tilbake i tid, sier Dr Langley. Prøv homeopati (inkludert urte-behandlinger), juice-fastende og kosthold endringer, som alle er effektive for noen. (The National Psoriasis Foundation (NPF) advarer mot å kombinere naturmidler med medisiner.)
Til slutt, hvis psoriasis vedvarer, må du ta kontakt med en profesjonell, en lege eller hudlege som kjenner et bredt spekter av foreskrevet behandling.

Tenk selv-behandling med medisiner som selges over disk (OTC). Kulltjære preparatene er tilgjengelige uten resept. Noen, som Psoriasin, kan være svært effektive i første omgang, men symptomene vil trolig gå tilbake i tid, sier Dr Langley. Prøv homeopati, juice-faste og endringer i kosthold, som alle gir lettelse for noen.

Begynn med aktuelle steroids.This er den vanligste reseptbelagte behandling, i henhold til NPF. Påfør en liten mengde på det berørte området bare. Ikke bruk den i mer enn tre uker uten å konsultere legen din, advarer NPF. Se for bivirkninger, for eksempel thinning hud.

Det neste trinnet er ofte lysbehandling, ved hjelp av ultrafiolett lys på egen hånd eller sammen med et stoff boost som psoralen (PUVA). Ta den orale dose to timer før behandlingen. Skjerme øynene helt under behandling og bruke solbriller for de neste 24 timene, fordi psoralen gjør dem svært følsomme. Se for bivirkninger, som kan inkludere kvalme.
Diskuter med legen din ved hjelp av en systemisk behandling, som metotreksat. Dette reduserer raske hud cellefornyelsen, som er psoriasis. Vurdere sub-kutane injeksjoner av Stelara, som FDA godkjente i september 2009, eller Enbrel, godkjent to år tidligere.

Godta at (per november 2009) er det ingen permanent kur, er det beste du kan håpe på at ettergivelse eller kontroll. Hold kontakten med andre, på slike nettsteder som NPF diskusjonsforumet. Bidragsytere diskutere deres suksess eller fiasko med forskjellige behandlinger og dietter og snakke ærlig om sine frustrasjoner og psykologiske problems.This hjelper deg til å føle mindre alene, noe som også bidrar til å stoppe psoriasis lidelse.

Tips og advarsler

  • Over-the-counter medisiner ofte viser store innledende resultater. Vær klar til å endre dem når de mister effektivitet.