Digidexo.com

Årsaker til høyt blodtrykk hos barn

Selv babyer og små barn kan ha høyt blodtrykk. Barn som er 3 år og oppover bør ha en blodtrykksmåling. Oppdager høyt blodtrykk er viktig å forbedre helse og forebygge livslang problemer. Bare en liten prosentandel av barna har en høyere blodtrykksmåling enn andre.

Faktorer

Blodtrykk normalt øker som barn aldre. Mer spesifikt, er kjønn, alder, høyde og vekt brukes til å bestemme et høyt blodtrykk lesing i små barn.

Årsaker

Høyt blodtrykk hos barn er for det meste forårsaket av nyresykdom. En liten prosentandel skyldes hormonelle forstyrrelser eller svulster. Et enda mindre antall er knyttet til sjeldne tilfeller av hjernehinnebetennelse, hjernebetennelse eller hjernesvulster.

Symptomer

Det kan være vanskelig å oppdage høyt blodtrykk hos barn på grunn av den vanlige art av symptomene. Dreven gråt, irritabilitet, manglende vektøkning og lav feber er noen symptomer hos barn 1-2 år. Hodepine, kvalme, hjertebank og over-spenning vises hos eldre barn. I alvorlige tilfeller kan kramper og hevelse oppstår.

Oppdager High Blood Pressure

En blodtrykksmåling er den eneste måten å oppdage høyt blodtrykk hos barn med uklare symptomer.

Behandling

Rask behandling er viktig. Mildt høyt blodtrykk er svært vellykket behandlet gjennom vektreduksjon, trening, redusert stress og kosthold. En lav-salt, høy kalsium, høy kalium, høy-magnesium og lav-fett diett er foreskrevet. Moderate eller alvorlige tilfeller blir ofte behandlet med orale medisiner.

Kommer snart

En rekke høyt blodtrykk tilfeller hos barn gå ubemerket og mange er svært komplisert å diagnostisere. Forskere har utviklet et dataprogram som vil oppdage høyt blodtrykk hos barn. Dette programmet kan brukes i en hvilken som helst medisinsk praksis som har elektronisk pasientjournal (se Ressurser).