Digidexo.com

Høyt blodtrykk medisiner bivirkninger

Høyt blodtrykk øker risikofaktorer for hjerneslag, hjertesykdom, nyresykdom og hjertesvikt. Et høyt blodtrykk medisinering bidrar til å regulere blodtrykket og redusere denne risikoen. Bivirkninger som kan forekomme vanligvis avta over tid. Hvis noen høyt blodtrykk medisiner bivirkninger er plagsom, ta kontakt med lege for å diskutere alternativer.

Døsighet

Tretthet er en vanlig bivirkning av høyt blodtrykk medisinering. Dersom dosen medisinering er en gang om dagen, spør om det kan tas nær leggetid. Hvis det er flere doser spredt i løpet av dagen, ikke kjøre, eller gjøre noe som ville kreve at du skal være helt våken. Unngå å ta noen andre medisiner, enten resept eller over-the-counter, som kan forårsake døsighet.

Munntørrhet

Holde munnen fuktig å bekjempe høyt blodtrykk medisinering bivirkning av munntørrhet. Dette kan oppnås ved å suge på is chips eller sukkerfri godteri, eller ved å tygge sukkerfri tyggegummi.

Svimmelhet

Opplever svimmelhet eller besvimelse kan være en urovekkende bivirkning av høyt blodtrykk medisinering. Vær forsiktig i varmt vær, kan du prøve å bo så kjølig som mulig og holde seg inne under den varmeste delen av dagen. Når du reiser deg fra liggende stilling, sitte i et minutt på kanten av sengen, og deretter sakte stå.

Forstoppelse

Forstoppelse kan være en bivirkning av høyt blodtrykk medisiner. Den beste måten å bekjempe denne bivirkningen er å spise mer fiber. Hele korn brød, frokostblandinger, frukt og grønnsaker er gode kilder til fiber. Snakk med legen om en øvelse rutine. Hvis forstoppelse er fortsatt et problem, snakke med en lege om en krakk mykner eller avføringsmiddel.

Følsomhet for sollys

Noen høyt blodtrykk medisiner kan forårsake følsomhet for sollys. Unngå å være ute i direkte sollys, spesielt mellom klokken 10 og 15:00 når solen er på sitt sterkeste. Bruk solbriller og en hatt, og beskytte huden med solkrem med solfaktor 15.

Andre bivirkninger

Høyt blodtrykk medisiner kan forårsake andre bivirkninger som kan være mild til moderat. Hvis du opplever en urolig mage, spør legen om medisinen kan tas sammen med mat eller melk. Noen mennesker kan merke en økt følsomhet for kulde, har hodepine og / eller føler behov for å urinere oftere, spesielt om natten.