Digidexo.com

Et godt kosthold for høyt blodtrykk

Hvis blodtrykket lesing er høyere enn 140/90, har du høyt blodtrykk eller hypertensjon. Ukontrollert høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom og slag. Overvekt, dårlig kosthold, inaktivitet og røyking er risikofaktorer for å utvikle høyt blodtrykk. Et godt kosthold for høyt blodtrykk er lav i natrium og rik på frukt og grønnsaker.

DASH Diet

DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) kosthold, funnet effektive i studier sponset av National Institutes of Health, er en diett plan som er lav i natrium og høy i frukt, grønnsaker og lav-eller nonfat meieriprodukter. Følg DASH modell for å redusere høyt blodtrykk. Du vil konsumere mellom 1600 og 3000 kalorier om dagen, avhengig av vekten din.

Helkorn

Et godt kosthold for høyt blodtrykk består av å spise seks til 12 porsjoner med korn, inkludert minst tre grove kornvarer. Gode ​​kilder til fullkorn inkluderer havregryn, kli, brun ris, og hel-hvete brød, frokostblandinger og pasta. Unngå informasjonskapsler og kaker laget av bearbeidet mel: De inneholder ofte natrium for å øke holdbarheten.

Frukt og grønnsaker

Spis 3-6 porsjoner grønnsaker hver dag. Gode ​​grønnsaker inkluderer grønne grønnsaker, friske eller frosne grønnsaker, og grønnsaksjuice. Før man spiser hermetiske grønnsaker, lese mat etiketter for å sikre at de ikke inneholder mye natrium; vaske hermetisert grønnsaker før steking. Ikke stek eller legge til ost eller smør til kokte grønnsaker. Innbytter hvitløk, løk og andre krydder, enten fersk eller pulverisert, for salt. Spis 05:56 porsjoner frukt, med fokus på de som er høy i kalium - bananer, kiwi og bær. Et stykke frukt fungerer som en del av en sunn frokost, som mellommåltid eller som dessert etter måltidet.

Magre meieri Foods

Konsumere magre meieriprodukter. En 2006-rapport publisert i Journal of Human Hypertension fant at tilskudd av kalsium senkes blodtrykket i kliniske studier. I tillegg til lettmelk, prøv vanlig fettfattig yoghurt med frukt.

Velg magert kjøtt

Spis 05:57 porsjoner av magert kjøtt som fisk, fjærkre og magert kjøtt. De gir protein uten mye mettet fett. Unngå bearbeidet kjøtt som pølser, pølse, bacon, gravet eller røkt kjøtt og hamburgere: Ikke bare er de mye fett, men de kan også inneholde mye natrium.

Nøtter, frø og bønner

Den nasjonale hjerte, lunge og blod Institute anbefaler å spise nøtter, frø og bønner om tre ganger i uken. Disse er gode alternative proteinkilder på en diett for høyt blodtrykk. Spis nøtter og frø som snacks og bønner som et måltid.

Spise godteri Sparsomt

Selv et sunt kosthold for høyt blodtrykk gjør kvoter for godbiter. Spise godteri bare sporadisk, sjeldnere enn en gang i uken.