Digidexo.com

Hormon Alternativer for overgangsalder

Ifølge Mayo Clinic, er hormonbehandling (HT) fortsatt brukes som en trygg og effektiv kortsiktig alternativ for overgangsplager. Imidlertid en viss risiko finnes hvis hormonbehandling brukes for langvarig behandling.

Symptomer

Plagsomme symptomer på overgangsalder varierer fra kvinne til kvinne, med hetetokter er mest vanlig. Andre symptomer inkluderer humørsvingninger, hyppig vannlating, vaginal tørrhet og nattesvette.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling (HT) bruker en kombinasjon av østrogen og progestin; HT er anbefalt for kvinner som fortsatt har en livmor som progestin beskytter livmoren. Denne terapien brukes for både hetetokter og vaginal ubehag.

Østrogen Therapy

Kvinner som ikke lenger har en livmor kan bruke østrogen alene; denne type behandling er kjent som "østrogenterapi. ' Østrogenbehandling bidrar til å redusere hetetokter, vaginal tørrhet og beskytter bein fra svekkelse.

Vaginal Østrogen

Vaginal østrogenbehandling frigjør en liten mengde østrogen direkte til vaginalvevet for å lindre tørrhet. Den kommer i en krem, ring eller tablettform.

Advarsel

Ifølge Mayo Clinic, langsiktig bruk av HT kan øke risikoen for alvorlige helsemessige forhold; disse inkluderer hjertesykdommer, hjerneslag og brystkreft.