Digidexo.com

Hvordan ta Triphala Ayurveda Supplements

Hvis du lider av sporadiske anfall av forstoppelse fra overspising, spise ukjent mat mens du reiser, eller feil mat kombinere, kanskje triphala hjelpe deg. Triphala er kombinasjonen av tre ayurvedisk (indisk) urter: amalaki, bibbitaki og haritakis. Tar Triphala er hensiktsmessig for noen sinn-kropp (dosha) type og det balanserer vata (vind) i tykktarmen for å avlaste uregelmessighet. Det er generelt trygt nok til å bruke hver dag hvis det er nødvendig, og er ikke vanedannende. Hvis du ikke har tatt ayurvediske kosttilskudd før, ta kontakt med en integrerende medisin lege eller en ayurvedisk spesialist.

Hvordan ta Triphala Ayurveda Supplements

•  Ta triphala som et avføringsmiddel, som det er en kombinasjon av urter tatt for forstoppelse. Triphala er tilgjengelig i kapsler og tabletter. Den er også tilgjengelig som en medisinsk te. Nært lese etikettene og ikke overskrider den anbefalte doseringen. Hvis du tar triphala om natten, kan du finne det har en vanndrivende effekt. Ideelt ta triphala veldig tidlig på morgenen før 6 am, timen for Vata.

vet at bruk triphala er passende for alle tre doshas eller Ayurvedisk sinn-kropp type. Hvis du er en Vata, er du mest sannsynlig å oppleve forstoppelse. Vatas generelt er av en lett oppbygging, med variabel appetitt og variabel fordøyelse. Som Vatas liker å multitaske mens du spiser, kan dette skape en oppjaget spise mønster som kan bidra til uregelmessighet.

Lag en te med triphala urter eller bruke tabletter eller kapsler. Triphala sies å pacific Vata, og tykktarmen er sete for Vata. Mens de andre to ayurvediske typer Pitta og Kapha kan også oppleve uregelmessigheter, er det av forskjellige grunner. Pittas generelt har en sterk fordøyelse, og den kan være fra overspising at de blir forstoppet. Kaphas generelt har en svak fordøyelse og kan spise mat for å trøste seg selv, som fører til overspising og uregelmessighet.

Undersøke årsakene til uregelmessigheter for å hindre fremtidige episoder. Observer de matvarer som du spiser som skaper dårlig eller forstoppelse. Ved å være klar over matallergi eller matvarer som er vanskelig for deg å fordøye, kan du redusere eller unngå disse matvarene. De sier "Hva fungerer best er det du er i stand til å fullt fordøye" bærer noen vekt her.

Legg merke til hvordan og når du spiser mat for å forbedre fordøyelsen. Å spise mens du snakker i telefonen og ser på TV og sitter og blar gjennom et magasin er samtidig ikke bidrar til fordøyelsen. Disse atferd er Vata skjerpende og kan gjøres av hvem som helst av hvilken som helst dosha type. Amerikanerne er produktive flere oppgaver samtidig, men det er en god idé å fokusere strengt på å spise under måltider for å unngå mage opprørt senere.

Spis tørket frukt som rosiner og svisker, som er kjente rettsmidler for uregelmessighet. Inntak av rå epler og modne bananer mellom måltidene kan hjelpe. Legge til mer fiber i kostholdet ved å spise havre og hvete kli, havregryn og frisk frukt og grønnsaker. Gjøre alle disse tingene er aktuelt dersom du bestemme triphala er ikke egnet for deg.

Hint

  • Hvis du ikke er i stand til å finne lindring fra uregelmessighet ved å ta triphala kosttilskudd, bør du kontakte lege, ayurvedisk spesialist eller en ernæringsfysiolog.
  • Mens du tar Triphala daglig er ikke vanedannende, hvis du opplever hyppige uregelmessighet, gjennomgå kosthold, fysisk form, og hvordan du spiser for å komme til de underliggende årsakene bak uregelmessighet.