Digidexo.com

Farene ved Erythritol

Farene ved Erythritol


Erythritol er en sukkeralkohol som forekommer naturlig i fersken, melon, pærer og druer. Fordelene ved bruk av erytritol som en ekstra søtningsmiddel i matvarer inkluderer det faktum at den er ikke-toksisk, har antioksidantegenskaper, gir få kalorier, ikke bidrar til tannråte og har liten effekt på blodsukker og insulin nivåer. Men kroppen din har noen problemer fordøye store mengder Erythritol. I tillegg kan erytritol forårsake allergiske reaksjoner, slik at det ikke nødvendigvis er trygg for alle.

Digestive Issues

Selv om kroppen din kan vanligvis håndtere moderate mengder erytritol, en studie publisert i 2007 i "European Journal of Clinical Nutrition" indikerer at du kanskje har problemer med større mengder. I sammenligning med sukrose, en mer vanlig søtningsmiddel, spise 50 gram eller mer av erytritol øker sjansene dine for å oppleve kvalme, fordøyelses mumling og diaré. Symptomer oppstår bare ved store doser for mange mennesker, men hvis du vanligvis opplever irritabel tarm symptomer, kan du ha problemer ved inntak av mindre mengder erytritol holdig mat og drikke.

Allergiske Reaksjoner

Selv om svært sjeldne, kan Erythritol forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. En case-studie publisert i 2000 i "Journal of Dermatology" antyder at drikke søtet med Erythritol kan potensielt forårsake en alvorlig allergisk hudreaksjon. Fordi matallergier kan forårsake symptomer i hele kroppen din, bør du konsultere legen din dersom din erfaring eventuelle negative reaksjoner på mat og drikke som inneholder Erythritol.