Digidexo.com

Degenerative Eye Disease

Det er et kjent faktum at når folk alder, begynner de å oppleve synsproblemer. Mange ganger, briller eller kontaktlinser kan løse problemene. Noen problemer, men kan være et resultat av svekket øye helse. Hvis du har problemer med synet, snakke med øyelegen om dine symptomer og mulige årsaker. Hvis oppdages tidlig nok, kan det være mulig å avhjelpe problemet.

Beskrivelse

Degenerative øyesykdom rammer millioner av mennesker over hele verden, og dette tallet forventes å vokse for hvert år. Også kjent som aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), påvirker denne sykdommen makula, som er det området av netthinnen som er ansvarlig for sentrale visjon. Mistet synet fra makuladegenerasjon kan ikke bli gjenvunnet, men hvis sykdommen blir oppdaget tidlig nok, kan dens progresjon bremses av laser kirurgi. Denne sykdommen fører ikke til total blindhet, men det kan føre til at livskvaliteten for å redusere ved å forårsake en blind flekk av uskarphet i den sentrale visjonen. Aktiviteter som kjører, lesing og utføre detaljert arbeid, samt ansiktsgjenkjenning, krever god sentral visjon. Den vanligste formen av sykdommen som er kjent som tørr makuladegenerasjon og har en tendens til å påvirke personer over 50 år.

Risikofaktorer

Det er flere risikofaktorer for degenerative øyesykdom foruten alder. Det er en arvelig sykdom som synes å streike eldre hvite kvinner mest. Hvis du røyker sigaretter, heve du sjansene for å utvikle sykdommen med 50 prosent. Fedme er også en risikofaktor, og faren for at sykdommen er større for personer som har lys-fargede øyne. Lave nivåer av næringsstoffer, inkludert sink og antioksidantvitaminer, sammen med tilstedeværelse av hjerte-og karsykdommer er andre faktorer som avgjør din risiko for å utvikle degenerative øyesykdom.

Årsak

Den eksakte årsaken til sykdommen er ukjent, men det utvikler med aldring av øynene. Progresjonen kan sammenlignes med et filter vaske bort urenheter, noe som svekker som det blir eldre, forårsaker avfallet å bygge opp i øynene. Dette avfallet er det som forårsaker visjon å svekkes. AMD er inndelt i følgende trinn: tidlig stadium, hvori sykdommen er til stede, men det er ingen synstap; mellomstadium begynner avfall for å bygge opp mer, forårsaker sentrale visjon å bli litt uskarpt, og forårsaker behovet for ekstra lys når du leser; og avansert stadium, hvor avfall buildup er ganske tung og fører til en klar uskarphet i sentrale visjon. Makuladegenerasjon starter påvirker bare ett øye, men vanligvis, begge øynene bli involvert.

Signs

Tegn på degenerative øyesykdom er gradvis og smertefritt, selv om visjon endringer kan bli lagt merke til, slik som behovet for mer lys, problemer med å tilpasse seg dårlig lys områder, uskarpe trykte ord, en dulling av farger og intensitet, problemer med å gjenkjenne ansikter, gradvis haziness av overordnede visjon og et uskarpt eller blind flekk i midten av synsfeltet. Det er mulig at noen mennesker som lider av degenerative øyesykdom å utvikle visuelle hallusinasjoner som sykdommen utvikler seg. Hallusinasjoner kan inkludere geometriske figurer, uvanlige mønstre, ansikter og dyr. Dette er ikke et tegn på demens, men er rett og slett et symptom på en variant av degenerativ øyesykdom kalt Charles Bonnet syndrom.

Behandlinger og medisiner

The National Eye Institute Age-Related Eye Disease Study rapporterer at daglig kosttilskudd i mengder av 500 mg vitamin C, 15 mg betakaroten, 400 IE vitamin E, 2 mg kobber og 80 mg sink kan redusere risikoen for progresjon av degenerativ øyesykdom med opp til 25 prosent. Tørr makuladegenerasjon kan slå inn i en raskt framover våt type av sykdommen til enhver tid.

Mestring

Endringer i livsstil kan hjelpe deg å leve komfortabelt med degenerative øyesykdom og fortsatt nyte et aktivt liv. Når coping med nedsatt syn, husk å få hjelp når du reiser, eller reise med andre. Få gode briller eller bruke et forstørrelsesglass når det trengs. Hvis du fortsatt kjøre, unngå å kjøre om natten, i dårlig vær og i tett trafikk. Bruk klarere lys i ditt hjem for å hjelpe til med lesing. Har venner og familie hjelpe deg med oppgaver og med gjenkjenne ansikter. Ikke mist motet og blitt isolert, og husk at du ikke er alene. Du kan også finne støtte grupper online for personer med degenerative øyesykdom.

Forebygging

I et forsøk på å unngå degenerative øyesykdommer, husk å spise mat som er rik på antioksidanter, som inkluderer vitaminene A, C og E. Spise en diett rik på grønne grønnsaker kan redusere risikoen for macula degenerasjon. Ta sink og antioksidanter, og spise fisk, som er høy i omega-3 fettsyrer. Sørg for å få jevnlige synsundersøkelser og diskutere eventuelle visjon endringer med legen din.