Digidexo.com

Corn Oil Processing

Utvise og Extract

Maisolje behandlingen starter med maisspirer, som er embryoet på en korn-anlegg, forskjellige fra de stivelsesholdige næringsstoffer i endosperm. Innholdet av bakterie olje er omtrent 85 prosent av den totale oljen i frøet. Det første trinnet i maisolje behandling er mekanisk: Corn kjerner er avskallet og deretter knust med en riflet roller å bryte ned celleveggene. Den resulterende kaken ble deretter "våt frest", nedsenket i vann, surgjort med svoveldioksyd for å separere komponentene i frøet.

Olje blir utvist fra bakterie ved hjelp av en oppvarmet skrue trykk, noe som kan gi så mye som 50 prosent av bakterie olje. Og den gjenværende oljen blir strippet fra "presskake", med oppløsningsmidlet heksan, et flyktig biprodukt ved bensinproduksjon. (Heksan innføres i kaken seng med en eksponeringstiden så kort som mulig, slik at gjenværende heksan i oljen vil bli begrenset.) Maisolje i heksan, oppløsningen oppvarmes for å fordampe det flyktige oppløsningsmiddel, som er tatt som et kondensat og brukes igjen. Da varmen utvist og heksan ekstrahert oljer er kombinert som rå maisolje; de resterende kaken er behandlet for husdyr feed.

Avkoking

Rå maisolje blir filtrert og deretter avgummiert. I damp degumming, innføres damp ved et volum på ikke mer enn 3 prosent av oljen og blir absorbert av lecithin eller andre gummier, noe som gjør dem tunge nok til å bli fjernet ved sentrifugering. I alkali degumming, blir en oppvarmet natriumhydroksyd-løsning brukes til å absorbere tannkjøttet og også nøytralisere eventuelle frie fettsyrer, etterfulgt av "vaske" oljen med varmt vann for å fjerne eventuell såpe dannet i prosessen. Biprodukter av alkali prosessen blir solgt som såpe lager.

Bleach og fjerne lukt

Maisolje er "bleket" med leire som har blitt "aktivert" med syre vask for å fjerne eventuelle metaller innfødt til leire. Som et resultat, absorberer leire fargepigmenter, restsåpeprodukter og metallioner fra maisolje. Leiren blir deretter fjernet fra oljen ved filtrering.

Hvis en delvis hydrogenert produkt, slik som margarin eller fett, blir produsert ved dette punkt i prosessen, er den oppvarmede oljen utsettes for hydrogengass under trykk. Oljen blir nedkjølt for å krystallisere eventuelle voks, som deretter fjernes ved filtrering. En kontinuerlig strøm dampbehandling fjerner lukt oljen i et destillasjonstårn, bærer de gjenværende urenheter ut av toppen av tårnet med den stigende damp som den ferdige olje er fjernet fra bunnen.

Selv om dette omrisset av prosessen er en industristandard, noen prosessorer bruker så mange som 40 trinn for å fullføre sine mais oljeprodukter.