Digidexo.com

Helsemessige fordeler av retinol

Retinol er mer kjent som vitamin A, et viktig næringsstoff som hindrer generelle helse og påvirker immunsystemet, øyne, hud og andre fysiske aspekter. Det er meget viktig at retinol er en del av et typisk diett, spesielt når små, da mangel på vitamin har vært kjent for å bidra til blindhet hos barn. Retinol er lett å konsumere, imidlertid, og er ofte funnet i fisk, fløte, søtpoteter, ulike røde og gule grønnsaker og frukt, brokkoli og lignende kilder.

Immunitet

Retinol forbedrer immunitet først ved å holde slimhinnene fuktige, noe som gjør det vanskeligere for sykdomsfremkallende celler til å gå inn i kroppen. Det øker også aktiviteten til hvite blodlegemer, som hjelper kroppen bekjempe sykdommer som ender opp i kroppen.

Dentin

Retinol øker dannelsen av dentin. Dette danner rett under det ytterste laget av tenner og bein, noe som gjør dem sterkere.

Visjon

Retinol er svært viktig i å hjelpe syn, og det gjør dette i mai forskjellige måter. Det holder øynene fuktige, hjelpemidler i styrkingen av netthinnen, forbedrer nattblindhet og bidrar til å hindre grå stær.

Skin

Retinol er viktig for å fremme sunn hud. Det begrenser produksjonen av talg, noe som fører til akne problemer, og forbedrer kroppens vedlikehold av huden generelt.

Kolesterol

Retinol er viktig i å senke kolesterol. Dette bidrar til å beskytte mot hjerteinfarkt og hjertesykdom.

Antioxidant

Retinol er en kraftig antioksidant som bidrar til å hindre skader ved oksydasjon frie radikaler. Dette bidrar til å beskytte mot mange ulike former for kreft.